Se, hvad du må (el)

Bliv klogere på autorisationer
Af hensyn til både sikkerheden, sundheden og miljøet er udvalgte installationsopgaver omfattet af et krav om autorisation.

Dit ansvar som forbruger
Installationer på el-, vvs- og kloakinstallationsområdet skal være både sikre og lovlige. Det er et fælles ansvar.

Se, hvad du må uden autorisation
Sikkerhedsstyrelsen har lavet 15 korte informationsvideoer, som viser, hvad du som forbruger selv må lave uden autorisation.

Før du gør det selv - se, hvad du må på Sik.dk
Mange danskere laver gør-det-selv-arbejde. Og mange er i tvivl om, hvornår arbejde med el, vvs og kloak kræver en autorisation. Det viser en ny undersøgelse af danskernes adfærd og viden om autorisationskrævende arbejde. Derfor har Sikkerhedsstyrelsen lavet en landsdækkende informationskampagne med titlen: før du gør det selv – se hvad du må på sik.dk

Anmeld uautoriseret arbejde
Du har mulighed for at anmelde uautoriseret arbejde til Sikkerhedsstyrelsen. Læs, hvordan du gør, og hvilke informationer din anmeldelse skal indeholde.

Autorisationsregister
I Sikkerhedsstyrelsens autorisationsregister kan man søge eller tjekke, om en virksomhed har autorisation inden for el, vvs, kloak og gas.

Gør-det-selv huset
En række håndværkeropgaver må kun udføres af autoriserede virksomheder. Det gælder eksempelvis opgaver inden for el, vvs, kloak og gas. Ved at klikke eller føre musen hen over de forskellige installationer i "Gør-det-selv huset" kan du læse mere om, hvilket arbejde, der kræver autorisation, og hvad du selv må lave.