Ordentlige arbejdsforhold hos leverandørerne

Biltema stiller stenhårde krav til alle samarbejdspartnere. Især når det drejer sig om arbejdsforhold. Uanset hvor på jorden, de ligger. Og uanset hvad de gør for os.

Disse betingelser er blevet skærpet i den senere tid. Leverandører, som ikke lever op til vores krav, vælger vi fra. Hvis vi ikke regner med, at de kan forbedre sig.

Grunden er, at vores kunder skal være sikre på, at de produkter, som de køber, er produceret under ordentlige forhold.

Samtidig er vi ydmyge over for disse udfordringer. Vi garanterer ikke guld og grønne skove, som mange af vores konkurrenter gør. Biltema udgiver ikke glittede reklamebrochurer om, at alt er fryd og gammen. Men det, vi kan garantere, er, at vi sammen med vores samarbejdspartnere arbejder hårdt, metodisk og konsekvent med spørgsmålene.

Det grundlæggende krav er naturligvis, at firmaet følger love og forordninger. I alle led. Og i alle lande.

Men vi går ofte længere end det. Først og fremmest når vi ikke synes, at love og regler er nok.

Biltema kontrollerer nøje, at kravene følges. Vi gør det naturligvis med stenhårde aftaler med vores samarbejdspartnere. Som regulerer alle detaljer i vores krav.

Men vi har desuden over tyve egne, entusiastiske medarbejdere, der arbejder på fuld tid med at følge op på aftalerne. De kører altså rundt hele dagen og besøger leverandørerne. Både på planlagte og uventede besøg.

Naturligvis støder vi på problemer ved disse besøg. Det første vi så gør, er at korrigere situationen. Vi har indflydelse nok til at kunne gøre tingene bedre ved at blive og sammen afhjælpe problemerne. Men hvis vi vurderer, at leverandøren ikke kan påvirkes, vælger vi altid en sådan leverandør fra.

Vi stiller blandt andet følgende konkrete krav til vores samarbejdspartnere:

  • Alle leverandører og producenter skal mindst leve op til de sociale rettigheder, der findes i det pågældende land.
  • Nationale arbejdsvilkår som minimumslønninger, maksimal arbejdstid og sikkerhedsstandarder skal overholdes nøje.
  • Børnearbejde må under ingen omstændigheder forekomme, og gældende minimumsalder for arbejdstagere skal følges nøje.
  • Individuel eller kollektiv afstraffelse må ikke forekomme under nogen form og under nogen omstændigheder hos leverandørerne.
  • Gaver eller andre frynsegoder må ikke modtages fra leverandører eller samarbejdspartnere.

Dette er et arbejde, vi hos Biltema udvikler og forfiner løbende. Og som tager mere og mere tid. Men det er det værd. Kunderne skal nemlig kunne stole på, at vi tager disse udfordringer alvorligt. Og at vi altid stræber efter højere kvalitet. I alle led.