Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Polyesterliner - uundværlige for bådejeren

Hvis du ejer en båd, er det helt essentielt med polyesterliner. Det gælder både hvis du har en sejlbåd eller hvis du har en båd med motor. Linerne kan bruges til mange forskellige ting, alt efter tykkelsen på linen og på størrelsen af båden. Du kan bl.a. bruge dem til fortøjning, som faldline (Fald), startsnor, persienneline eller som flagline. Du finder polyesterliner i forskellige farver, bl.a. gul, hvis den skal være iøjnefaldende, eller hvid, hvis den skal være mere afdæmpet og anonym.

Robuste og slidstærke polyesterliner med en høj brudstyrke

Polyesterliner er lavet af et let, men stærkt materiale, som holder til det meste. Det betyder at du vil kunne have glæde af din line i lang tid før den skal skiftes ud. Polyester er et enormt robust og slidstærkt plastmateriale med en høj brudstyrke, og det egner sig derfor enormt godt til forskellig brug på en båd.

Hvad betyder brudstyrke?

Brudstyrken er den belastning, målt i kilo, der skal til før at en line brister. Som du kan se under de forskellige produkter, findes der altså forskellige brudstyrker for de forskellige polyesterliner. Hvor stor en brudstyrke din line bør have afhænger af, hvilket formål du skal bruge den til. Hvis du eksempelvis skal bruge en polyesterline til persienner er det ikke nødvendigt, at den har en ligeså stor brudstyrke som hvis du skal bruge den til fortøjning på din båd.

UV-bestandige polyesterliner

De fleste plastmaterialer bliver påvirket af vind og vejr og ikke mindst solens stråler. Hvis et plastmateriale ikke er UV-bestandigt, risikerer du at farven eksempelvis falmer. Når du skal bruge plastmaterialer til udendørs brug er det derfor vigtigt, at materialet er UV-bestandigt, så det kan stå imod de kraftige påvirkninger, der kommer fra vind og vejr og ikke mindst solens stråler.

Polyesterline med gummikerne

Hvis du vælger en polyesterline med gummikerne er du sikker på at linen ikke flyder. Det er praktisk, hvis linen skal sænkes i vand, og du helst ikke vil have at det resterende line flyder ovenpå vandet. Desuden har en polyesterline med gummikerne en elastisk effekt, hvilket kan være smart i mange sammenhænge, f.eks. hvis du skal fæstne en god og fast knude, som skal holde til meget uden at gå op eller briste.

Vandafvisende materiale

Der er ikke noget værre end sådan et vådt tov, der ligger og lugter og sviner efter det har været i vandet, og når du har en båd er det svært at undgå at dine reb, liner og tov kommer i kontakt med vand. Her vil det være en fordel at vælge en polyesterline. Polyester er nemlig hydrofobt, hvilket vil sige at det er et materiale, som ikke absorberer vand særligt nemt, og derfor kan du være sikker på at din polyesterline tørrer hurtigt efter den har været i kontakt med vand.

Polyester er desuden et genanvendeligt materiale, hvilket vil sige at det er mere bæredygtigt end andre plastmaterialer. For at spare på jordens ressourcer, anbefaler vi at du afleverer dine udtjente polyesterliner til genanvendelse.

Polyesterline til fortøjning

Hos Biltema finder du kraftfulde polyesterliner, som egner sig til fortøjning. Uanset hvilken type båd du har, har du brug for en line til fortøjning, så båden kan fastholdes til kajen, en pæl eller en bøje. Vælg mellem forskellige tykkelser og farver, men vær opmærksom på at vælge en line med høj brudstyrke, når du skal bruge den til fortøjning.

Polyesterline som flagline

Du finder desuden flagliner i forskellige tykkelser og længder, som kan bruges både til båden og i haven. Linerne er flettede, hvilket gør dem ekstra slidstærke, selv ved smalle liner. Hvilken type line du skal bruge som flagline afhænger af flagets størrelse og vægt, samt hvor højt det skal hejses.

Spørg i din nærmeste Biltema for gode råd i forbindelse med køb af polyesterline.

 

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.