Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Sanitet til rengøring på båden

Når du skal væk fra de faste og komfortable løsninger på hygiejne, så er det vigtigt med sanitet, der fjerner dårlig lugt og er essentielt for en behagelig oplevelse på bådturen. Forestil dig, at du skal til at sejle på åbent vand med høj sol og en næsten spejlblank vandoverflade. Der er en svag brise, og søgangen kunne ikke være bedre. Når du så stiger ned i selve båden, rammer lugten dig. Du mindes ikke at have lugtet noget værre siden dengang på festivalen, og så er det slemt. Rigtig slemt.

Sanitetsvæske/klosetvæske og andre rengøringsmidler er uundværlige til toiletter og affaldstanke ombord på en båd. Det er en investering ikke kun i holdbarheden, renligheden og indtrykket af båden men også i din egen oplevelse af at eje båden. Hos Biltema finder du sanitet til rengøring af båden, der kan bruges både forebyggende og bekæmpende af dårlig lugt i flere forskellige situationer. Har du spørgsmål om sanitet og rengøring på båden, kan du altid henvende dig hos din lokale Biltema, hvor vi står klar til at svare på dine spørgsmål.

Hvad er sanitet?

Sanitet er et ord, der kommer fra latin og betyder sundhed. Når du kalder et toilet eller et badekar for sanitære installationer i huset, så er det fordi, de bidrager til vores sundhed ved at vaske eller skylle “usunde ting” væk. Så hvis vi ikke havde sanitet, ville vi blive syge meget nemmere.

På en båd betyder sanitet derfor renligheden af den løsning, som bruges i forbindelse med toiletbesøg og affaldstanke.

Hvorfor anden sanitet på båden end i huset?

I båden er de sanitære installationer anderledes end i huset, da spildevandet fra huset i langt de fleste tilfælde bliver ført igennem sofistikerede renseanlæg, inden det bliver ledt ud i naturen. Hele processen sker konstant, når du skyller ud i toilettet eller bruger bruseren. På båden sker der ikke den samme proces, og derfor er det vigtigt, at du er opmærksom på, hvilken løsning din båd har i forhold til de sanitære installationer på båden.

Hvilke egenskaber har sanitet til båden?

Fordi de sanitære installationer på både er anderledes end dem til huse, så er der også andre sanitære løsninger til hygiejnen på båden. Der er forskellige vigtige egenskaber, som sanitetsmidler til både skal have, og vi lister dem derfor herunder:

  • Fjernelse af dårlig lugt er essentielt for din oplevelse af sejlturen. Her gælder det ikke kun om, at det ikke skal lugte dårligt, men at det gerne må være lidt sjovere at benytte de sanitære installationer på båden. Det bliver nok ikke lige så komfortabelt som i huset eller lejligheden, men derfor kan du stadig opnå noget, der er næsten lige så godt.
  • Effektivitet i bekæmpelsen af gæring og den ubehagelige lugt. Jo hurtigere det kan bekæmpes, jo hurtigere vil du kunne nyde din båd til fulde.
  • Biologisk miljøvenlighed så du ikke skal bekymre dig om at skade miljøet på nogen måde, når du benytter dig af sanitetsmidlet. Sanitetsvæske skal gerne fremme nedbrydningsprocesserne i både mobile toiletter, kemiske toiletter og biologiske jordtoiletter. Sanitetsvæske indeholder bakteriestammer, som ikke er skadelige for miljøet, og som vil fremme biologisk nedbrydning uden brug af kemikalier.

Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at noget sanitetsvæske ikke må bruges sammen med kemiske desinfektionsmidler. Derudover bør du altid følge brugsanvisningen for produktet, så du kan dosere i de rette mængder og undgå ulykker.

Andre typer af sanitet til brug på båden

På både er det også relevant at tænke over sanitet i andre situationer end i forbindelse med toiletter og affaldstanke. Bådens brændstoftank er den helt essentielle del af båden, som du med fordel også kan vedligeholde med regelmæssig rengøring. Her vil dieselbiocid modvirke vækst af b.la. bakterier og alger. Det er dog vigtigt, at du følger brugsanvisningen meget nøje ved anvendelse af dieselbiocid, da brændstoftanke kan være farlige at håndtere.

Skyllevæske kan du også med fordel benytte, da det kan forebygge og dermed hæmme tilvækst af bakterier, gær og skimmel i både skylletank og andre dele af skyllesystemet. Det tilsættes i skyllevandstanken og holder skyllevandet frisk. Skyllevæsken skal også gerne bestå af biologisk nedbrydelige stoffer, så du ikke er i fare for at skade miljøet.

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.