Cirkulær økonomi

Cirkulær økonomi

Genbrug er en stor del af miljøarbejdet i dag. I hele koncernen er genbrug en vigtig del af det daglige arbejde.

Ud over genbrug arbejder vi også på at finde nye måder at arbejde på, såsom høj tilgængelighed af reservedele samt serviceværksteder.

Biltema-butikkerne

Biltema-butikkerne i Norden arbejder i overensstemmelse med de fastsatte love og regler om genbrug. Alle butikker tilbyder kunderne at indlevere deres gamle forbrugerelektronik-produkter, lyskilder, kemikalier, olie og batterier, for at forbrugerne skal have lettere ved at genbruge.

Biltema Café

Biltema Café arbejder løbende på at reducere madspild. I de fleste varehuse sorteres madaffald separat og placeres i affaldsbeholdere og indsamles derefter for at blive til biogas eller biogødning. Ved de fleste caféer er der en miljøstation, hvor kunderne kan sortere PET, glas og blandet affald.

Kontorerne

Kontorerne rundt om i verden tager også deres ansvar for bedre bæredygtighed. Kildesortering er alfa og omega og noget, vi allerede arbejder med i dag. Vi mener, at det er vigtigt at bidrage til en mere cirkulær økonomi. Kildesortering kan variere på grund af forskellige genanvendelsesmuligheder afhængigt af de enkelte lande.

Vi klimakompenserer for længere forretningsrejser. Vi opfordrer alle medarbejdere til at vælge tog eller offentlig transport frem for fly og biler, når de rejser i forbindelse med arbejdet.

Biltema Logistics

Den plast, vi får som affald hos Biltema Logistics, sendes til en lokal genbrugsvirksomhed, som ligger ca. 5 km fra vores lokaler. Den vasker og behandler plasten, som i sidste ende af processen kommer ud som pellets. Disse pellets sælges derefter til virksomheder, der fremstiller nye plastprodukter.

Vi har valgt denne mulighed ud fra et miljømæssigt synspunkt. Det er en større fordel for miljøet, end hvis Biltema selv ville tage sig af plasten og finde virksomheder, der kan fremstille nye produkter til os. Det skyldes, at genanvendelsen sker meget lokalt, og at der ikke er unødvendig transport, der udleder store mængder CO2.

Reservedele

Reservedele er gode, og du sparer ofte penge. Det kan være billigere at vedligeholde og reparere det, du har, end at købe nyt. Vores forbrug af nye ting forbruger megen energi, både når vi udvinder materialet til tingene, når vi fremstiller dem, og når vi transporterer dem til butikshylderne eller hjemmet. Derfor ønsker Biltema at udvide tilgængeligheden af reservedele for at kunne tilbyde et bredere udvalg for at give større mulighed for at kunne reparere i stedet for at smide væk.

Serviceværksteder

Serviceværksteder i varehusene er endnu et skridt i retning mod at reducere affald. Ved at fordele værksteder i eksisterende varehuse rundt om i landet øges tilgængeligheden til at kunne tilbyde hurtig og problemfri service. Vi tror på at reparere og give produkter en ny chance i stedet for, at de bliver skrottet. Genanvendelse er et vigtigt skridt mod en bæredygtig fremtid. I øvrigt skal de enkelte varehuse øge andelen af reparerede produkter for at reducerede klager.