Varehusenes energiløsninger giver godt miljø

Varehusenes energiløsninger giver godt miljø

Mange af Biltemas varehuse får sin varme og kulde via solvarme, jordvarme og bjergvarme. Det er vedvarende og miljøvenlige energikilder. Og en måde at beskytte naturens ressourcer. Således en vigtig del af Biltemas miljø- og bæredygtighedsarbejde.

Disse energiløsninger giver også en meget omkostningseffektiv energi. Billig ganske enkelt.

De nyeste varehuse har jordvarme, som kommer fra 18 boringer i ca. 200 meters dybde under jorden. Varehusene har derfor ikke behov for at være tilsluttet fjernvarme.

Biltemas seneste varehus har 400 kvm solceller på taget, som driver jordvarme om vinteren og køling i butikken om sommeren?

Vores nordiske kolleger har stor glæde af bjergvarme. Bjergvarme kender vi af gode grunde ikke så meget til i Danmark. Bjergvarme giver behageligt klima for både ansatte og kunder, da varehusene får varme om vinteren og kulde om sommeren.

Bjergvarme er et gratis forråd af energi. Men for at varmepumpen skal kunne tage den energi, som varehuset behøver, kræves det, at energibrønden er tilstrækkeligt dyb.

Borehullet, hvor varmen hentes, påvirker det omgivende miljø minimalt. Slangen, som leder varmen op, indeholder vand og bioethanol, som cirkulerer i et lukket system og som er helt fri for gift. Teknikken indebærer, at væsken opvarmes nogle grader af bjerggrunden og pumpes derefter til en varmeveksler. Veksleren har en virkningsgrad på over 300 procent, hvilket gør teknikken til den mest effektive opvarmningsmetode.

Biltema bruger også bjergvarmen til at køle varehusene om sommeren. Denne kulde er i princippet gratis. Samtidig med at vi tager kulde fra hullet, så varmes det op til vinteren.

Drivhusgasserne er den helt store trussel mod det globale miljø. Dette taler yderligere for valget af sol-, jord- og bjergvarme som energikilder. Det er derfor, Biltema vælger dette. Det er således en vigtig del af firmaets miljø- og bæredygtighedsarbejde.