Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Arbejdslampe

Når du arbejder på en opgave, så er det vigtigt, at du har de helt rigtige forudsætninger. Det indebærer blandt andet, at du er i et oplyst lokale, hvor du kan se afgørende detaljer på dine materialer. Hos Biltema ved vi, hvor afgørende lys er i udførelsen af forskellige opgaver, derfor har vi samlet en række arbejdslamper i god kvalitet. Lys er med til at påvirke både farver og materialer, så det er derfor vigtigt, at du får fat i en arbejdslampe, der passer til dine behov.

Her på siden vil du kunne se vores forskellige arbejdslamper. Du kan læse meget mere omkring vores produkter under hver af deres produktsider, hvor du også finder manualer og tekniske specifikationer. Hvis du sidder tilbage med spørgsmål, så er du altid velkommen til at kigge forbi din lokale Biltema, så står vi klar til at hjælpe dig. Du kan også læse mere om vores arbejdslamper herunder.

Arbejdslampe - sådan vælger du den rigtige

Hos Biltema er du sikker på at finde en arbejdslampe, der passer til dine behov. Vi har mindre arbejdslamper, der passer perfekt til små værksteder og mindre opgaver. Du finder ligeledes større arbejdslamper, der kan oplyse hele dit værksted eller være anvendelige til byggeri. Når du skal bestemme dig for, hvilken arbejdslampe der vil passe til dig. Så er det relevant at se nærmere på en række faktorer, som vi vil præsentere for dig herunder.

Lumen-værdi

Lumen, hvilket er en afstamning fra det latinske “lux” for lys, er en måleenhed for den energi, en lyskilde bruger på at opnå en bestemt mængde lys. Lumen bliver i dag anvendt i stedet for watt til at angive, hvor meget lys en lampe udsender, da lampens watt-forbrug og lysudfald ikke altid passer sammen. Generelt bruges lumen-værdien til at beregne, hvor kraftig en lyskilde er, altså hvor meget en arbejdslampe kan oplyse. Vi har alt fra helt små arbejdslamper med en lumen-værdi på omkring 100 til større lamper, der har en værdi på omkring 5000.

Farvetemperatur (Kelvin)

Kelvin er en måleenhed, der beskriver temperaturen på de farver, du ser. Kelvin skalaen går fra 0 - 10.000, og jo højere temperaturen er på lyskilden, jo koldere (mere blålig) vil lyset være for øjet. Det kræver med andre ord større effekt, hvis det skal fremkalde blå farver, da vores øjne er mindre følsomme overfor denne lysenergi i modsætning til grønne farver eksempelvis. Helt klassiske glødepærer har en farvetemperatur på 2.700 (hvilket giver en farve fornemmelse af varm hvid). Dette giver en hyggelig belysning, men det repræsenterer ikke farverne på en neutral måde. Det er derfor afgørende, at du vælger den rigtige farvetemperatur, hvis dit arbejde kræver, at du har styr på farverne.

Varme farver: 2.7000 - 3.3000 Kelvin
Neutrale farver: 3.500 - 4.000 Kelvin
Kolde farver (dagslys): 4.000 - 5.000 Kelvin

Farvegengivelse (Ra)

Farvegengivelse eller Ra, som har fået sit navn fra den egyptiske solgud af samme navn, er en skala fra 0-100, der anviser lampens evne til at gengive lys. Det vil sige, jo højere Ra-værdi, jo bedre bliver lyset gengivet. Almindeligt dagslys har en værdi på 100, mens godt lys i spejlet eller køkkenet kan have en værdi mellem 85-90 Ra. De fleste LED pærer i dag ligger på en værdi omkring 80 Ra.

Drifttid og levetid

Drifttiden fortæller, hvor lang tid din arbejdslampe kan lyse uden at blive opladet. Dette kan variere fra 2 til 10 timer afhængigt af, hvilket produkt der tales om. Levetiden er den estimerede levetid for vores lamper, der sættes til EL. Lamperne har typisk en levetid på 20.000 timer, så du har god tid til at lave dine opgaver.
 

Energimærke

Det er i dag et krav fra EU, at alle arbejdslamper skal være energimærkede. Det gælder alt fra lyskilder til små og større lamper. Skalaen går fra A til G, hvor A er det bedste. Mærket fortæller dig, hvor stort det årlige energiforbrug er for din lampe. Hvis du ikke kan finde energimærket på et produkt, så er du altid velkommen til at skrive til os eller besøge din lokale biltema for at høre mere.

Kom forbi og hør mere

Hvis du gerne vil vide endnu mere om vores produkter, så kan du finde informationer under hver produktside. Du er også mere end velkommen til at kigge forbi din lokale Biltema. Her står vi klar til at svare på spørgsmål og vise effekterne af godt lys til dig. På denne måde er du klædt bedst på til at træffe den rigtige beslutning. Vi ser frem til at hjælpe dig.