Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Asfalt

Købsguide til asfalt - sådan vælger du det rigtige produkt at asfaltere med

Asfalt kan anvendes til at anlægge en garageindkørsel eller som en tagmasse. Det er dog vigtigt, at du benytter den rigtige slags asfalt til dit specifikke formål. Du har flere forskellige sorter at vælge imellem, og nedenfor gennemgår vi, hvad du skal tænke på, når du vælger et produkt.

Forskellige typer asfalt til anlægning af indkørslen eller reparation af asfalt

Der er flere typer asfalt at vælge imellem. Når du skal asfaltere, kan du bruge et eller flere af følgende produkter:

  • Kold asfalt er en type asfalt, der ikke opvarmes før brug. Det er billigere at bruge end andre typer og også let at anvende. Men det vedhæfter ikke så godt som nogle andre sorter. Derfor bruges den primært som en primer på tørret tagpap eller til at skabe en fugtafvisende overflade på betonoverflader eller husfundamenter.
  • Klæbeasfalt bruges til sømning og splejsning af strimler af tagpap. Denne type asfalt kan også bruges til reparation eller forsegling. Asfalt reparation er den type asfalt, der er bedst egnet til reparation af riller, huller og grober.
  • Asfaltprimer eller grunder er en tyndflydende asfaltopløsning, der anvendes til grundning og imprægnering af betontage og pap. Det kan også bruges til at forbehandle overflader, der senere skal fugtisoleres med kold asfalt.
  • Tagmasse er en gummiforstærket og fiberarmeret asfaltmasse, der kan belægges på metalplader, pap og beton.

Almindelige spørgsmål om asfalt

Hvad består asfalt af?

Asfalt består hovedsageligt af (ca. 94%) knust stenmateriale. Den resterende del består af et bindemiddel kaldet bitumen, der giver den sorte farve, som asfalt er forbundet med.

Hvor længe skal asfalt tørre?

Tørretiden for asfalten afhænger af den anvendte type asfalt. Klæbeasfalt tager ca. en uge at tørre.

Hvad kostar asfalt?

Asfalt koster fra omkring hundrede kroner til ca. et par hundrede kroner afhængigt af typen.