Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Lim - til mange forskellige formål

Der er mange situationer, hvor du kan have brug for lim, og du kan finde lim til stort set alle materialer og overflader. Hvad enten du er på udkig efter en superlim, en hobbylim, en trælim eller en anden type lim, så har Biltema et bredt udvalg af lim til mange forskellige materialer og formål.

Superlim til når det virkelig skal sidde fast!

Superlim er godt og effektivt til de fleste overflader, fordi det er transparent og hurtigtørrende - og så holder det!

Hos Biltema finder du superlim i forskellige varianter, hvoraf nogle af dem er meget kraftige og derfor ikke bør anvendes på sarte overflader, mens andre er mere velegnede til porøse overflader. Du finder også superlim i en gel-variant, som du bl.a. kan bruge til at lime porcelæn sammen med.

Vær forsigtig, når du doserer superlimen på den ønskede overflade. De fleste tuber er udstyret med en smart, tynd spids, som gør det nemt at påføre limen præcist, men hvis du kommer for meget på, risikerer du at få overskydende lim på genstanden, som kan smitte af på andre overflader eller på fingrene.

Hobbylim til de kreative

Hos Biltema finder du hobbylim i mange forskellige afskygninger. Du kan eksempelvis få en vandbaseret børnelim, som ikke indeholder nogen sundhedsskadelige stoffer. Den er nem at vaske af huden og du kan bruge den på de fleste overflader, såsom papir, karton, træ og meget mere. Når limen er tør bliver den transparent, så selv den mest fummelfingrede kan få flotte resultater.

Lim til interiør

Ved at lime frem for eksempelvis at sømme eller på anden vis hæfte to flader sammen, opnår du ofte et meget flottere og mere stilrent resultat. Det kan eksempelvis være et tæppe, du skal lime på gulvet eller stof, der skal limes på møbler. Der er mange muligheder, når du skal have limet større overflader, uanset hvilke materialer, du skal have limet.

Med en spraylim får du limen fordelt i et jævnt lag, så du hurtigt kan lime to flader sammen. Vær dog opmærksom på, at du skal arbejde hurtigt, da spraylimen er særdeles hurtigtørrende. Spraylimen kan anvendes på de fleste overflader, som eksempelvis til at lime gulvtæpper fast.

Skal du sætte nyt tapet op, har vi også tapet- og vævlim, som er nemt at påføre med en rulle, pensel eller en klistermaskine. Du kan bruge tapetlimen på gips-, spånplader, såvel som beton- og pudsvægge, vægspartlede flader, samt tapetserede flader. Skal du sætte tapet op i et vådrum, anbefaler vi at du bruger vores vådrumslim, som er yderst holdbar i rum med høj luftfugtighed, som eksempelvis på badeværelset. Du påfører limen med en rulle. Husk også at bruge et vådrumstapet, som ligeledes egner sig til badeværelset og andre vådrum.

Én lim til mange forskellige formål

Universallim er en stærk og effektiv lim, som du kan bruge på de fleste overflader og materialer, herunder papir, tekstil, læder, plast, træ, keramik, glas, metal og meget mere. Det er altid godt at have en universallim liggende i skuffen, så du har den ved hånden, hvis du pludselig skulle få brug for at lime noget. Med universallimen kan du nemt og hurtigt reparere småting, der går i stykker eller færdiggøre hobbyprojekter.

Trælim

Hos Biltema finder du trælim både til inden- og udendørsbrug. Trælimen er en tyk, hvid masse, når den er flydende, men bliver transparent, når den tørrer. Det er en meget holdbar lim, som er nem at arbejde med og tåler fugt.

Hvordan fjerner jeg lim?

Skulle uheldet være ude, og du har fået lim på en overflade, der ikke skal limes, er der som regel også gode råd for det. Hvordan du fjerner lim afhænger dog også af hvilken type lim, du har anvendt og hvilken base limen har.

Har du anvendt en vandbaseret lim, som eksempelvis trælim eller børnelim, så kan du nemt fjerne limen med vand, hvis limen stadig er våd. Er limen tør og har du fået det på dit tøj eller andet tekstil, kan du prøve at lægge tøjet i blød i noget tid og gnubbe i pletten et par gange inden du til sidst vasker det normalt. Det vil i de fleste tilfælde fjerne limen igen. Er limen kommet på en hård overflade, der tåler vand, kan du lægge en fugtigt klud over limpletten i noget tid, og derefter forsøge at fjerne limen.

Har du derimod brugt en lim, som er baseret på skrappere midler, som eksempelvis acetone eller ethanol, skal der tilsvarende skrappere midler i brug til at fjerne det igen. Her skal du være opmærksom på at du ikke ødelægger den overflade, som du forsøger at fjerne limen fra.

Som hovedregel kan du regne med at kunne bruge det samme eller et tilsvarende middel til at fjerne limen, som det middel, der udgør basen i limen; vand til vandbaserede lim, acetone til acetonebaserede lim, osv.

Er du i tvivl om hvilken lim, du skal bruge til en bestemt type overflade - eller hvordan du fjerner det igen? Så kan du altid spørge vores kompetente personale i Biltema til råds. Vi står altid klar til at hjælpe dig.

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.