Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

PVC-tape

Hos Biltema finder du flere forskellige typer PVC-tape. Vi fører PVC tape i en række farver og længder, samt i sampak. Du finder også dobbeltklæbende PVC-monteringstape. Vores dobbeltklæbende PVC tape er til indendørs brug og hæfter på de fleste rene og hårde overflader. Se de enkelte produkter for yderligere information vedrørende brug samt produktdetaljer.

Hvad er PVC tape?

PVC tape har en lang række fordelagtige egenskaber. Det er en glimrende allround tape, der kan bruges til mange forskellige gør det selv-opgaver, samt i bygge- og anlægsbranchen.

PVC tape er produceret af Poly Vinyl Chlorid og kaldes derfor også af og til vinyltape. Elektrikertape er også produceret af vinyl, men for at sikre at tapen har de korrekte egenskaber, er det en fordel at købe en PVC tape, der er specifikt fremstillet til elektrikeropgaver. Så er du sikker på at tapen opfylder EN-krav og har tilstrækkelig trækstyrke, strækkeevne og gennemslagsmodstand.

PVC tapen klæber til stort set alle tørre, rene og nogenlunde glatte overflader og har en høj klæbeevne. Limen angriber ikke overfladen, og det er nemt at fjerne igen tapen efter brug uden at efterlade limrester. PVC tape er naturligt fleksibelt og strækbart, så det kan påføres glat på krumme og skæve overflader.

PVC tape virker i varierende grad som en elektrisk isolator. Det er desuden flammehæmmende og vandfast/damphæmmende alt efter type.
Tapen har høj modstandsdygtighed overfor fugt og temperaturudsving. Dog skal det bemærkes at tapen kan springe, hvis den bliver kold, da limen kan stivne i hård kulde. Derfor er tapen bedst egnet til indendørs opgaver.

Brugsområder for PVC tape

PVC-tape kan bruges til de fleste opgaver, da det er en kraftig tape, der ikke går nemt i stykker. Nogle af de mest brugte områder er : forsegling, som dampbarriere, beskyttelse mod slitage, snavs og fugt, i industri, samt bygge- og anlæg, til områdemarkering på gulv og væg, eller som advarsels- og afspærringstape.

Dog har Biltema også en række specialtape, der kan bruges til særlige opgaver.  Til omfattende opgaver eller opgaver, der ikke kræve stor brud- og rivstyrke, kan andre typer tape være at foretrække af økonomiske eller praktiske årsager.
PVC tape bruges dog typisk til nogle specifikke opgaver hos både professionelle og gør-det-selv-typerne.

De mange forskellige farver gør det oplagt at bruge PVC tape til at farvekode genstande.  Her findes en lang række brugsområder, såsom at farvekode pakker til forsendelser. Desuden kan det benyttes til at farvekode værktøj, udstyr og grej til hobbybrug og fritid, eks. camping og jagtudstyr.
Skal ungerne på spejderlejr kan det være smart at farvekode deres udstyr, så får det rigtige liggeunderlag, trangiasæt m.m. med hjem igen.

Ligeledes kan det være en god idé at bruge tapen til at markere eget værktøj og udstyr på byggepladsen, eller når I er to om et stykke gør det selv-arbejde. Så er det nemmere at finde ud af hvilken boremaskine, der er din egen.

De forskellige farver benyttes ofte til at farvekode elektriske kabler. Skal du bruge tape til elektrisk isolering, anbefaler vi dog at du bruger vores specialtape, der er beregnet til elektriske installationer og overholder EN-krav.

Kombinationen gul/grøn bruges til jordkabler og beskyttelseskabler og må udelukkende benyttes til dette. I meget gamle installationer kan rød dog markere jordkabler.

Brun/sort og blå bruges sædvanligvis  til strømførende ledning, brun/sort til fase og blå til nul.

Mange benytter også PVC tape til sportsudstyr som eks. at vikle om styr og kabler på cykel, hockeystave m.m., og de mange forskellige farver gør det muligt at finde en en farve, der matcher resten af udstyret. 

Tapen kan også bruges til at holde orden på kabel- og tovruller - og til at sikre flossede ender på reb. Lange, smalle smådele som bordben, skinner o.l. kan også tapes sammen til opbevaring eller transport, så det er nemt at se hvad der hører sammen på et senere tidspunkt.

Tapen kan bruges til at foretage markeringer, eks. dybde af borehul - mål op på selve boret til den ønskede dybde og sæt et stykke tape vertikalt rundt om boret - eller til indstillinger på maskiner, så de er lettere at justere korrekt.

Sådan bruger du PVC tape

Rengør overfladerne som PVC tapen skal hæfte til. Er overfladen umiddelbart ren, og skal tapen ikke sidde længe, kan den påføres umiddelbart.
Skal tapen gerne blive siddende i længere tid, kan det være en fordel at rense overfladen af for fedt og støv. Klip eller skær tapen over for at undgå flossede ender.