Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Fuglefoderautomater til haven

En fuglefoderautomat er en station, hvor fuglene kan få mad fra om vinteren, så de ikke behøver at flyve sydpå. En fuglefoderautomat er designet på en måde, hvor fuglene nemt har adgang til den lækre mad, men hvor skadedyr og store fugle har sværere ved at få fat på forsyningerne.
Fuglefoderautomater skaber liv i haven - året rundt
Om vinteren kan fuglene have svært ved at skaffe føde, og mange fugle vælger derfor at flyve sydpå, når det begynder at blive koldt. Hvis du gerne vil have liv i haven hele året rundt, bør du derfor stille fuglefoderautomater til rådighed for fuglene, så de bliver fristet til at blive. Når du bruger en fuglefoderautomat til at fodre dine fugle med, forhindrer du samtidig rotter og andre skadedyr i at få adgang til foderet, ligesom de ville have, hvis du fodrede dem på jorden.

De fleste af vores fuglefoderautomater er lavet af gennemsigtig plast eller andre materialer, så du let kan se, når det er tid til at fylde efter. Med en fuglefoderautomat kan du være sikker på, at du ikke behøver at fodre fuglene hver eneste dag, men skal i stedet blot holde øje med, at fuglefoderautomaten forbliver fyldt. På den måde kan du også sagtens tage afsted nogle dage om vinteren uden at skulle bekymre dig om fuglene får nok mad.

Du kan hænge din fuglefoderautomat i et træ, uden for vinduet, el.lign. Det vigtigste er blot, at fuglene har nem adgang til fuglefoderautomaten, og at de ikke føler sig udsat for farer, når de spiser fra den.

Hvilken slags fuglefoder skal jeg bruge i min fuglefoderautomat?

Hos Biltema finder du fuglefoderautomater med beholdere til forskellige slags fuglefoder, bl.a.:

  • Fuglefrø
  • Nødder
  • Talgkugler

De forskellige slags fuglefoder tiltrækker også forskellige slags fugle. Talgkugler bliver eksempelvis også kaldt for mejsekugler, fordi de tiltrækker småfugle som eksempelvis mejser og musvitter. Og vil du gerne se solsorte, dompapper, bogfinker, gråspurve, m.m. i haven, kan du med fordel bruge solsikkefrø i din fuglefoderautomat. Det bedste ville være, hvis du har en beholder af hver slags, så du ikke kommer til at forfordele nogle bestemte fuglearter med det foder, du bruger.

Du skal dog også være opmærksom på, at alle slags fuglefoder også tiltrækker store fugle, som eksempelvis husskader, råger og måger. De fleste fuglefoderautomater er indrettet på en måde, som så vidt muligt forhindrer store fugle i at overtage og genere de små fugle ved eksempelvis at have små pinde, hvor der ikke er plads til de små fugle eller ved at afskærme talgkuglerne, så de store fugle ikke kan tage det hele. Store fugle kan nemlig godt finde på at flyve afsted med hele bolden, hvis de får muligheden for det, hvilket også kan være farligt for fuglen, da den risikerer at sluge plastikken.

Sørg også for at give fuglene adgang til vand. Når der er frost udenfor, fryser vandet naturligvis hurtigt til is, og fuglene får svært ved at drikke af det. Derfor bør du stille nyt vand ud med jævne mellemrum, så fuglene også får mulighed for at få slukket deres tørst.

Hvis du vil vide mere om, hvilken slags fuglefoder der skal bruges i de forskellige slags fuglefoderautomater, kan du læse mere i vores guide her.

Hvornår skal jeg fodre fuglene?

De fleste er klar over, at det kan være en god idé at fodre fuglene om vinteren. Udover at det får fuglene til at blive, selvom det bliver koldt, har det også den fordel, at fuglene som regel lægger flere æg, end hvis de havde været en tur sydpå.

Du bør dog stoppe eller nedtrappe fodringen i slutningen af vinteren eller i starten af foråret, når ynglesæsonen går i gang. Det siges nemlig, at hannerne får for travlt med at æde eller forsvare foderbrættet og derfor bruger mindre tid på at finde en mage, hvis de bliver fodret for meget i foråret.