Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Fuglehus til haven

Et fuglehus er en lille kasse med et hul i, som fuglene kan bygge rede og yngle i. Diameteren på hullet afgør hvilke fugle, der kan bosætte sig i kassen. På den måde kan du altså være med til at bestemme, hvilke fugle du gerne vil have i din have.

Et fuglehus skaber liv i haven

Det findes ikke noget bedre end den skønne fuglekvidder om sommeren. Gør det nemt og bekvemt for fuglene at vende tilbage til Danmark, når de har været sydpå om vinteren. Med et fuglehus viser du, at fuglene er velkomne i din have, da det giver havens fugle et sikkert sted at bygge rede, så de kan yngle og ungerne kan få en sikker start på livet.

Fuglehuse til alle havens fugle

Hos Biltema finder du fuglehuse bygget af træ og udstyret med en oplukkelig forside, så du nemt kan rengøre fuglekassen om foråret, lige inden fuglene begynder at yngle. Der er desuden en metalplade omkring indgangshullet, som forhindrer, at hullet udvides, så rovfugle ikke får adgang til kassen.

Du finder fuglehuse i flere forskellige størrelser, som passer til forskellige fuglearter. På den måde kan du altså have indflydelse på hvilke fugle, der kommer i din have. Diameteren på hullet er med til at bestemme, hvilke fugle der kan bo i huset. Mindre fugle kan selvfølgelig også bo i huse med større huller, men helt grundlæggende er hele ideen med et fuglehus, at rovfugle, katte og andre dyr ikke har adgang til æggene eller fugleungerne.

5 gode grunde til at have et fuglehus i din have

Der findes mange gode grunde til at have et fuglehus i haven. Vi har listet de 5 bedste her:

  • Fuglehuse tiltrækker fugle til haven
  • Fugle spiser myg og andre irriterende insekter
  • Et fuglehus giver fuglene et sikkert sted at bygge rede, yngle og lægge æg
  • Når du har haft fugle i dit fuglehus én gang, kan du næsten være sikker på, at der også kommer fugle og bosætter sig der året efter
  • Et fuglehus kan være et lunt sted for fuglene at opholde sig om vinteren

Vil du vide mere om, hvordan man holder liv i haven om vinteren, kan du læse mere her og se vores udvalg af fuglefoderautomater.

Hvor skal jeg placere mit fuglehus?

Et fuglehus er ikke i sig selv en garanti for, at der bosætter sig fugle i din have. Selvom huset er et trygt sted at bygge rede, er det alligevel vigtigt at placere det et sted, hvor fuglene ikke føler, at de kan blive udsat for farer.

De mest oplagte steder at placere dit fuglehus ville være at hænge det op et sted i haven. Det kan eksempelvis være på et træ, på et skur eller på husmuren. Det vigtigste er, at det bliver placeret et sted, hvor der ikke er for meget aktivitet. Så det ville eksempelvis ikke være en god idé at placere fuglehuset lige ved siden af din hoveddør.

Sørg for, at fuglehuset hverken er for blottet eller for tildækket, eksempelvis i et krat. Hvis du placerer huset et sted, der er alt for åbent, risikerer du, at fuglene kan blive angrebet af rovfugle, når de flyver ind og ud af huset. Inde i et krat er der risiko for, at katte og lignende dyr kan snige sig tæt nok på til at fange fuglene, når de flyver ud af huset.

Tiltræk nyttige insekter med et insekthotel

Et insekthotel lokker nyttige insekter til haven, som eksempelvis sommerfugle, bier, humlebier og mariehøns. Med disse insekter i haven får du en bedre høst af frugter og bær, fordi du er sikker på, at planterne bliver bestøvet. De kan samtidig være med til at bekæmpe skadelige insekter, som eksempelvis bladlus.

Hvor skal jeg placere mit insekthotel?

Ligesom med et fuglehus, bør du placere insekthotellet et sted, hvor insekterne er beskyttet fra farer, der lurer i haven. Insekterne er glade for morgensol, så hvis du har mulighed for det, bør du placere insekthotellet mod øst.

For så vidt muligt at undgå insektbid bør du placere insekthotellet et stykke væk fra din terrasse.