Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Markiser til have, terrasse og vinduer

Få mest muligt ud af din terrasse eller altan med en markise. Markiser skærmer effektivt for solen uden at optage plads, ligesom eksempelvis en parasol gør. Du kan både få markiser, som skal monteres vandret og lodret.

Sidemarkiser er rigtig gode, hvis du har en meget bar terrasse og den lave sol generer i morgen- eller aftentimerne. Markisen kan også fungere som læ, hvis det blæser eller hvis du blot gerne vil have lidt fred fra forbipasserende. Vandrette markiser eller vinduesmarkiser kan også være med til at skabe ly for lette regnbyger eller dug.

Markiser - et godt alternativ til parasoller

En af de helt store fordele ved en markise er, at den er fastmonteret på en måde, hvor den kun optager minimalt med plads - modsat eksempelvis en parasol, som ofte kræver en stor parasolfod, som kan fylde meget. Markiser er derfor også en mere diskret form for afskærmning end parasoller.

En anden fordel ved markiser er, at en markise er monteret mere sikkert og permanent end en parasol, hvilket også betyder, at du ikke skal bekymre dig om at pakke den ned eller klappe den sammen, når det begynder at blæse.

Det betyder dog ikke, at du slet ikke kan tage markisen ned, hvis du ikke ønsker at have den oppe hele året, eller hvis du af anden årsag har brug for at flytte på den.

Fordele ved markiser

  • Skærmer af for solen
  • Giver skygge og forhindrer, at det bliver for varmt inde i din bolig
  • Er nemme at montere
  • Er som regel større, men optager mindre plads end eksempelvis parasoller
  • Er en diskret form for afskærmning
  • Giver dig mere privatliv, hvis din grund er meget åben
  • Nyd solen uden at blive blændet

Markiser giver dig mulighed for at nyde solen uden, at den behøver at blænde dig. Vælger du en vinduesmarkise, får du rig mulighed for at have vinduet helt åbent om sommeren - selv i regnvejr, da den er med til at give ly. På den måde kan du få masser af frisk luft ind i din bolig.

Markisen er samtidig med til at skabe skygge, så der ikke bliver alt for varmt inde i din bolig om sommeren. Det gør, at du slipper for at have rullet gardinerne for hele sommeren, fordi du sagtens kan se ud af dit vindue, selvom der er en markise på. Markisen skygger nemlig kun for det nødvendige og fungerer egentlig som en slags kasket til dine vinduer.

En markise kan tages ud og ind eller op og ned - alt efter hvilken led den er monteret på. Nogle markiser kan rulles op automatisk, mens andre skal styres manuelt. Muligheden for op- og nedrulning gør, at du kan få maksimalt udbytte af det lækre solskinsvejr - hele dagen. Når solen står højt er det jo smart, at du kan rulle markisen op, og når solen står lavt, kan du rulle markisen ud, hvis den er monteret vandret.

Hvor stor en markise skal jeg vælge?

Hvis du vælger at få eksempelvis en vinduesmarkise, er det vigtigt, at du ikke vælger en, der er hverken for stor eller for lille. Hvis din vinduesmarkise er alt for stor og bred, kan du risikere, at den skygger alt for meget, så du slet ikke får mulighed for at nyde det lækre solskinsvejr. Hvis den derimod er alt for smal, risikerer du, at solen skinner igennem nogle irriterende steder, og du får ikke fuldt udbytte af markisens egentlige formål.

Inden du køber en vinduesmarkise, skal du derfor sørge for at måle dine vinduer. Hvis du er i tvivl om hvilken markise, du skal vælge til dine vinduer, kan du altid spørge os til råds i din lokale Biltema.

Hvordan passer jeg bedst muligt på min markise?

Det er en god idé, hvis du jævnligt rengør din markise ved at fjerne fugleklatter, blade og andet skidt, som har sat sig på den. Det gør både, at din markise holder sig i længere tid, men også at den forbliver pæn at se på.

Du skal altid sørge for, at markiserne er helt tørre, når de bliver rullet ind eller pakket sammen. Ellers risikerer du, at dugen bliver jordslået. Det gør sig især gældende, hvis dugen er lavet af eksempelvis bomuld.

De fleste markiser er dog lavet af polyester eller andet UV-bestandigt materiale, som gør dem vandafvisende og modstandsdygtige over for alle slags temperaturer. UV-bestandige markiser holder desuden også rigtig godt på farven - så du behøver ikke at bekymre dig om, om farven på din markise begynder at falme, når den bliver udsat for sol.