Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Postkasse

Selvom man ikke får så mange breve længere, er det stadig nødvendigt at have en postkasse til julekort, rudekuverter og de enkelte breve,der stadig dukker op i fysisk form.

Biltema tilbyder rimelige postkasser i høj kvalitet. Du finder den klassiske firkantede postkasse, der passer til ethvert indgangsparti i farverne hvid, sølv, og sort med lås og to nøgler i både en stor model pakkepostkasse(39 x 100 x 25 cm)  og lille model ( 29,1 x 42,5 x 17 cm) model. Til montering på væg eller stolpe.  Vi har også en solid postkasse i mørkegrøn plast med fjeder i låget i str.  32 x 20 x 43 cm.
De nye regler for opstilling af postkasser betyder at kassen skal stå  ved matriklen med direkte adgang til postkassen fra vej. For mange private hjem betyder det at postkassen skal monteres fritstående på en postkassestolpe. Vores stolpe er af sortlakeret stål og passer til de allerfleste postkasser. Der medfølger 2 stk. galvaniserede beslag samt skruer til montering - totallængde: 150 cm højde, ø 3,8 cm.

Har du postlevering til døren, har vi et flot brevindkast i sølvfarve. Nem montering i alle døre. Skruer, afstandsramme og brugsvejledning medfølger - mål 31 x 8 cm.

Regler for postkasser

Størrelse

Postkasser kan have mange forskellige udformninger, men skal have en størrelse med en højde på mellem 15-40 cm, bredde på mellem 26-36 cm og dybde på mellem 15 og 36 cm. Brevindkastet skal indvendigt være mindst 3,5 cm højt og mellem 26 og 36 cm bredt.

Placering

Postkassen skal placere i skel ud til vejen med brevindkastet monteret mellem 100 og 120 cm over jorden. Brevindkastet skal vende mod vejen eller vinkelret på adgangsvejen. Postkasser skal kunne låses, så post ikke kan fjernes af uvedkommende.
På landejendomme skal postkasser opstilles ved naturligt skel maks 50 meter fra beboelsesejendom.

Der kan gælde særlige regler for fredede ejendomme - kommunen kan fortælle hvad der er gældende.

For fritidshuse før 1973 gælder samme regler som helårsboliger. For fritidshuse efter 1973 skal postkasser opstilles i et centralt postkasseanlæg.
 
I fælles opgange skal postkasserne placeres nederst i opgangen med adgang til alle postkasser. Er yderdøren aflåst, skal posten have en nøgle til yderdøren.

Alle postkasser skal være markeret med navn, ejendom eller lejlighed og tydeligt oplyste.

Navne

Postkassen skal være markeret med navnet på beboere i boligen - også c/o - ellers har postbuddet ikke lov til at aflevere post. I kan dog godt nøjes med fælles familieefternavn. Det er også en god idé at markere postkassen med nummer, så postbuddet ikke er i tvivl om hvilket hus, kassen tilhører.

Aflevering til dør

Er du bevægelseshæmmet, handicappet eller over 65, kan du ansøge om at få posten leveret til døren. Det gøres via borgerservice i din kommune.

Sådan sætter du din postkasse op

Skal du montere postkasse ved matrikelskellet, er det vigtigt at postkassen står solidt og godt. Vælg en placering, der er nemt tilgængelig for postbuddet og dig selv. Undgå placering i buske eller hække, der kan skjule postkassen. Montér postkassen på postkassestolpen før du sætter stolpen op. Det er nemmere, og så kan du bedre se om postkassen står i korrekt højde med brevindkastet 100-120 cm over vej - og at postkassen står lige. 
Grav et hul ud til montering af postkassestolpen og støb den ned med beton, så den ikke kommer til at stå skævt, når jorden sætter sig.

Gode råd til din postkasse

Undgå at låsen fryser:

  • Brug låsespray eller låseolie til låsen - gerne forebyggende et par gange om året, så undgår du at låsen fryser til.
  • Er låsen frosset, kan du tø den med en hårtørrer, hvis du kan nå ud til postkassen med en udendørs forlængerledning.
  • Fyld evt. en plastpose med varmt vand og hold med låsen i et par minutter - det bør tø låsen op.
  • Undgå at puste i nøglehullet eller hælde varmt vand på. Det vil på sigt gøre problemet værre ved at danne kondens og fryse.

Undgå kanonslag til nytår:

  • Den sikreste måde at undgå kanonslag i postkassen til nytår er ved at afmontere postkassen og stille den i garage eller skuret. De fleste postkasser er nemme både at  afmontere fra stolpen og sætte op igen.
  • Hvis det er muligt, kan du også nøjes med at fjerne postkassens låg - så har evt. kanonslag ingen større effekt.
  • Brevsprækker kan blokeres ved at tapes til indefra, du kan sætte en pind i spænd, så den ikke kan åbnes, eller blokere indkastet ved at sætte en plade for indefra.
  • Endelig kan du også sætte en foliebakke med vand i bunden af postkassen - det slukker de fleste kanonslag, men ikke alle. Tilføj kølervæske til vandet, hvis det fryser.