Padel

Padel er en sjov og hurtig sport for hele familien. Sporten kaldes også paddletennis, men hedder oprindeligt padel og er blevet populær i løbet af de sidste par år i Danmark. Det giver masser af god træning og underholdning for hele familien. Det er en blanding mellem tennis og racket, men hurtigere og nemmere at lære - og knap så fysisk hårdt. Derfor kan alle være med, lige fra de små til seniorer. Det kræver heller ikke særlig meget udstyr udover bolde og padelketsjer. Se vores udvalg under.

Hvad er padel?

Padel spilles udendørs med fire spiller på en bane, der er lidt mindre end en tennisbane - helt nøjagtigt 20 meter lange og 10 meter brede. Desuden er banen omgivet af glasvægge på fire meter, og nettet er 88 cm højt. Til træning kan man spille single, men alle officielle kampe spilles med fire spillere. Spillet kræver godt samarbejde og hurtige reaktionsevner. Du får trænet reflekser og reaktionstid, kondition og muskelstyrke, samtidig med at det er et sjovt og socialt spil. Spillet giver også mere effektiv spilletid end mange andre type boldspil med ketsjere.

Regler i padel

De overordnede regler i padel er også nemme - for alle detaljer og instruktion kan den lokale klub hjælpe.

  • Der tælles point på samme måde som i tennis og man spiller i sæt
  • Serven er altid med underhånd
  • Serven skal ramme modstanderens servefelt
  • Derefter kan man bruge væggene til retur af bolde
  • Bolden må ikke ramme banen to gange i træk på samme banehalvdel
  • Samme spiller må ikke skyde til bolden to gange i træk

Padelketsjer og andet udstyr til padel

Du behøver ikke meget udstyr for at komme i gang med padel, men en padelketsjer er nødvendig. Det er det mest markant anderledes stykke udstyr. I virkeligheden er der heller ikke tale om en padelketsjer, men om et padelbat. Det kan være rundt, dråbeformet eller diamantformet, har lidt kortere håndtag end en tennisketcher og en hård overflade med huller i for at mindske luftmodstanden. Battet er oftest lavet af kompositmateriale eller carbon med en blød skumkerne. Det betyder at battet er let, samtidig med at du nemt kan få fart på bolden. Håndtaget skal helst have god friktion, så du kan holde godt på det, og gerne en håndledsstrop som sikrer at battet ikke ryger for langt væk, hvis du mister grebet.

Der spilles med bolde, der ligner tennisbolde, men har ca 10% lavere tryk. Mange begynder også at spille med almindelige tennisbolde - så er det i hvert fald nemt at komme i gang.
Derudover bør du have gode sko og velegnet sportstøj. Mange spillere bruger almindelige tennissko og tennistøj.

Padelspillets historie

Padle blev opfundet af mexikaneren Enrique Corcuera i 1969, og bredte sig hurtigt til andre latinamerikanske lande og Spanien. Sporten er også i vækst i mange europæiske lande, hvor mange især er blevet introduceret til sporten på ferieophold i Spanien. Også i Danmark er sporten i kraftig vækst med padelbaner mange steder i landet - ofte i sammenhæng med tennisklubber.

0 Søgeresultater