Vi bytter julegaver helt frem til 31. januar 2023. Glædelig jul!

Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Netværkskabler

Her finder du netværkskabler i god kvalitet til en rimelig pris til både kontoret og boligen.
Her er både færdige kabler med stik, løse stik og netværkskabler uden stik til egen opsætning af dit netværk. Se vores guide til netværkskabler herunder for at læse mere om hvilket netværkskabel, du skal vælge.

Find alle vores netværkskabler her.

Guide til netværkskabler

Der findes en lang række forskellige netværkskabler, og det er ikke altid lige til at hitte rundt i, hvis du ikke er professionel. Du kan læse om de grundlæggende kabeltyper her i vores introduktionsguide til netværkskabler. Når du skal vælge kabler, er det vigtigt at overveje det reelle behov for netværkshastighed, hvor langt kablet skal føres og hvor stor interferens eller forstyrrelser, der er omkring kablet., eks hvis der ligger mange kabler op ad hinanden.

 

CAT5 eller CAT6?

CAT-betegnelserne  fortæller dig hvilke hastigheder, kablet understøtter. CAT5 er beregnet til hastigheder på op til 100 Mb/p (12,5 Mb), mens CAT6 understøtter op til 10 Gbps ved max 50 meter kabel. Til almindeligt forbrugerudstyr og boliger er det sjældent nødvendigt,mens arbejdspladser og kontorer godt kan have behov for CAT6. CAT5 og CAT6 er mest udbredt og giver en fornuftig ydelse i forhold til prisen.

 

Skærmet eller uskærmet netværkskabel?

Netværkskabler fås også i skærmet og uskærmet version. Afskærmede eller skærmede kabler er afskærmet for elektromagnetiske forstyrrelser fra andre kabler. De skal jordes korrekt for at undgå at de kommer til at fungere som antenne, og er en del stivere end uskærmede kabler.  De afskærmede kabler bruges bl.a. til kabeltrækning i nærheden af stærkstrømsledninger. Til almindelige husstande er det sjældent nødvendigt med afskærmede kabler.
Du kan også støde på udtrykket twisted pair - det henviser til at netværkskabler består af otte tråde, der er snoet parvis. De parsnoede kabler minsker forstyrrelser fra andre kabler.

 

RJ45-stik

Køber du kabler, der ikke er monteret med stik, skal du selv montere et netværksstik, det såkaldte RJ45-stik, der forbinder netværk til din router eller til selve dine enheder. Du skal dog være opmærksom på at det er vigtigt at alle 8-lederne bliver korrekt monteret i stikket, hvilket ikke er en helt nem opgave.