Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Skærmrengøring til snavs og støv

Når lyset falder lige på din computerskærm, så bliver det ekstra tydeligt. Støv og fedtede fingre. Du lægger ikke mærke til det om aftenen, hvor der ikke er noget sollys. Dér ser skærmen helt sort og ren ud. Det er typisk, og det er ikke altid, du lige får gjort noget ved det. Det kender vi alle. Skærmrengøring er en vigtig del af vedligeholdelsen af din skærm, da snavs på skærmen kan gå ud over din brugeroplevelse. Ser billedet en lille smule sløret ud, kan det nogle gange skyldes en snavset skærm, hvor skærmrengøring er den eneste løsning.

Hos Biltema har vi et stort sortiment af skærmrengøring samt andre rengøringsmuligheder til rengøring af dine enheder. Har du spørgsmål til vedligeholdelse af enheder og skærmrengøring, står vi altid klar i din lokale Biltema til at svare på dine spørgsmål.

 

Vigtigt at vide om skærmrengøring

Når du skal i gang med skærmrengøring, er det vigtigt at være opmærksom på, hvornår du gør det, og hvad du bruger til det.

Du bør altid slukke din skærm, når du skal gøre den ren. Som hovedregel bør rengøring af elektroniske enheder altid foregå, når de er slukkede.

Du bør som udgangspunkt altid udføre skærmrengøring med en meget blød klud og en smule væske. Væsken bør aldrig indeholde alkohol eller ammoniak, og kluden bør være antistatisk, så den ikke skaber statisk elektricitet ved berøring med skærmen. Statisk elektricitet kan ikke mærkes, men det kan skade indre kredsløb i en computer eller i en tv-skærm. Hos Biltema har vi skærmrengøringsvæske, der opfylder disse krav, så du ikke skal tænke på andet end selve rengøringen.


Du bør heller ikke presse særlig hårdt på en tv-skærm eller computerskærm under skærmrengøringen, medmindre det er en touch-skærm. Skærme, der ikke er bygget til at være trykfølsomme, kan i de fleste tilfælde ikke holde til nævneværdigt tryk. Du kan derfor risikere at ødelægge skærmen, hvis du trykker for hårdt på den.

Hvordan vedligeholder jeg mine enheder bedst muligt?

Skærmrengøring er ikke den eneste måde at vedligeholde sine enheder på. Man kan også bruge en rengøringsgel til sit tastatur, mus eller controller. Det kan i mange tilfælde være hårdt tiltrængt, når man bruger elektronikken i mange timer dagligt.
Det er også vigtigt at rense linsen på sit kamera eller bruge en luftspray til støvet i den stationære computer indimellem. Regelmæssig vedligeholdelse af eksempelvis en kameralinse er essentielt for kvaliteten af billederne, og det er samme princip med langt de fleste enheder.


En stationær computer vil for eksempel meget hurtigere blive varm og i værste fald brænde sammen, hvis der sidder for meget støv inde i selve computeren. Støv virker som et isoleringslag og mindsker computerens evne til at nedkøle de indre dele. Bliver delene for varme, præsterer de ikke lige så godt, som de ellers ville. På den måde kan en rengøring af din stationære computer både sikre dig en computer med en længere levetid og en bedre præstationsevne end ellers.

Rengøring af computer med luftspray

Når du skal rengøre din stationære computer for støv, kan det være et lidt større projekt end skærmrengøring. Er du usikker på, hvordan du skal behandle en computers indre dele, anbefales det at søge råd og vejledning, blandt andet hos os i din lokale Biltema.


Til rengøring af en stationær computer bør du aldrig anvende en støvsuger, da det kan skabe statisk elektricitet omkring de indre dele af computeren. En luftspray er idéel til opgaven. Vi vil her opliste de forskellige trin, du bør følge, når du rengør din stationære computer for støv:

  1. Ved rengøring af en stationær computers indre dele bør du først slukke computeren og trække strømstikket ud af den. Herefter bør du finde en placering, der har en del ventilationsmuligheder, da der kan være en hel del støv inden i computeren.
  2. Når du skal åbne computeren, bør du være opmærksom på, hvilke skruer og bolte du har brug for at skrue af. Det, du åbner, kaldes computerens case. Det er her, at computerens dele som grafikkort og processor sidder.
  3. Når du har åbnet computerens case, skal du have fat i luftsprayen. Hold den mindst 5 centimeter fra den overflade, du vil fjerne støv fra, og spray. Afhængigt af, hvor grundig du vil være, behøver du ikke pille mere ved de indre dele end det.

Du kan fjerne enkelte dele fra computerens case for at gøre mere grundigt rent i din computer. Det kan f.eks. dreje sig om grafikkort og hukommelseskort. Du bør altid være sikker i din sag, når du håndterer elektriske computerkomponenter, og det anbefales derfor, at du har fået grundig instruktion, inden du går i gang.