Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Lightning kabler og adaptere

Når et opladerkabel går i stykker, kan det være virkelig irriterende. Et lightning kabel er nyttigt, når du skal forbinde dit Apple-produkt til din computer for at overføre billeder, videoer eller musik mellem dine to enheder. Lightning kablet er dog endnu mere essentielt, når det bruges til at oplade Apple-produkter som eksempelvis din Iphone. Står du og mangler et lightning kabel på ferien, en lang køretur eller i sommerhuset, så kan det hurtigt betyde, at du også kommer til at mangle strøm på telefonen lige om lidt. 

Hos Biltema har vi et stort sortiment af lightning kabler til standarder som USB, Micro-USB samt adaptere af Micro-USB til Lightning. Du kan derfor nemt finde produktet, der passer til dine behov. Har du spørgsmål til lightning kabler eller adaptere, står vi altid klar i din lokale Biltema til at svare på spørgsmål.

Hvad er et lightning kabel?

Et lightning kabel er et kabel med en udgang, der kaldes et lightning stik. Lightning stikket passer til Apple-produkter som Iphone. Lightning kabler bruges oftest til at oplade Iphones, hvor kablets anden udgang, der normalt er en USB-udgang, sættes i en strømforsyning, også kaldet en dock.

En Iphone oplader består derfor af både et lightning kabel og en dock, som let kan adskilles, hvis man gerne vil kunne oplade sin telefon på andre måder. Eksempelvis kan du sætte et lightning kabel i en USB-indgang i din bil og oplade din telefon ved hjælp af bilens strøm.

Hvorfor lightning kabler?

Apple introducerede lightning kabler til markedet med Iphone 5 i 2012, og fra da af har lightning kabler været standard lader stik til alle senere Iphones. Lightning stik er mindre, end det tidligere lader stik til Apple-enheder, og derfor kan du ikke bruge lightning kabler sammen med Iphones fra før 2012. Du kan godt benytte lightning kabler til visse andre Apple-produkter som Ipad og Ipod, men det afhænger af hvilke modeller, du vil bruge kablet til. Nogle af de nye modeller har lightning-indgang, mens de ældre sandsynligvis ikke har. Du kan selv se på lader-indgangen, hvilket lader stik modellen benytter, og ellers kan du se det i brugsanvisningerne til modellen.

En af fordelene ved denne slags kabler er, at det er lige meget hvilken side, der vender opad, når du sætter stikket i din telefon. Du kan derfor ikke komme til at ødelægge stikket ved at vende det forkert, når du sætter det i din telefon. Derudover er det en fordel for Apple, da det mindre lightning stik giver mere plads fysisk på telefonen, så de kan designe bedre og bruge mindre plads i telefonen til ladestikket.

Hvad skal ekstra kabler gøre godt for?

Telefonen er blevet en meget stor del af vores hverdag, og det er ikke uden grund. Vi bruger den til alarmer, email, sociale netværk, og nogle bruger den endda til at betale i supermarkeder med. Det kan være meget frustrerende, upraktisk og endda næsten farligt, hvis du ikke har mere strøm på telefonen. Har du adgang til strøm men ikke til det korrekte kabel til din telefon, kan man sagtens være bagklog, men det hjælper ikke meget i situationen. Et ekstra kabel kan derfor være en life-saver i mange situationer, og det kan være svært at vide, hvornår du får brug for det.

Nyttigt at vide om kabler og indgange

Et standard lightning kabel har et USB stik i den ene ende og et lightning stik i den anden ende. Når du skal bruge kablet til at overføre filer mellem din telefon og din computer, så sætter du lightning stikket i telefonen og USB stikket i computeren. USB har været en standard på langt de fleste bærbare og stationære computere i mange år, men nogle af de mindste og mest web-baserede computere har i dag ikke nogen USB stik. Har du sådan en bærbar computer, så vil du i mange tilfælde enten kunne købe en adapter til stikket, eller også vil du blive nødt til at overføre filer via trådløs internetforbindelse.

Andre telefoner på markedet bruger en anden lader standard. Her har det i mange år været Micro-USB, mens det nu er ved at blive til USB-C standarden. Har du et Micro-USB kabel eller et USB-C kabel, så skal du bruge en adapter til lightning for at kunne oplade din telefon via kablet.

 

 

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.