Oplev naturens smukkeste sider: Tre gode råd til dine oplevelser på vandet

Oplev naturens smukkeste sider: Tre gode råd til dine oplevelser på vandet

Nætterne bliver lysere og dagene længere, og det er det perfekte tidspunkt at opleve den skønne natur - også fra andre vinkler, end den man lige er vant til på cykel eller på gåben, der kan for eksempel være fra vandsiden.

Danmark er et lille land, men her er mange muligheder for at skabe dine egen smukke naturoplevelse ned ad åen, på søen eller i fjorden. Fra kajakken eller kanoen har du fantastiske muligheder for at opleve naturen helt tæt på både solo, kun dig og naturens fascinerende lyde, men også i selskab med venne- eller venindegruppen.

Lige meget om turen skal være kort, bare en enkel eftermiddag, eller længere, over et par dage, så er der tre gode råd, du altid skal tage med dig.

1. Der findes ikke dårligt vejr...

... og så alligevel, tjek altid vejret og farvandet, inden du begiver dig afsted - men sørg også for den rette påklædning, når friluftslivet kalder. Husk for eksempel regntøjet eller en regnponcho, det danske vejr er lumsk, og regnbyger kan vente lige om den næste bugt. En anden god ting, der er værd at have klar til brug, er en pandelampe, hvis tusmørket skulle falde på, imens du stadig er ude.

2. Uden mad og drikke...

... duer helten ikke - og har du planlagt en tur over flere dage, for at få så mange flotte naturoplevelse som muligt, er et måltid ved vandkanten en pragtfuld oplevelse. Mange vælger at sove i telt eller shelter, og her er et flaskegaskøkken eller et stormkøkken en hurtig og nem måde at få et varmt måltid, imens man nyder aftenens stille ro.

3. Afprøv dit udstyr

Sidste råd, som er utrolig vigtigt, især inden en længere tur: Test dit udstyr. Før du tager kajakken 50 kilometer ned ad åen, så test den og bliv velkendt med, hvordan du vender, bruger årerne, og husk samtidig dit sikkerhedsudstyr, som redningsvesten. Flaskegaskøkkenet eller stormkøkkenet er selvfølgelig også godt at afprøve, så du ikke står sulten efter fire timers kajakroning, og er i tvivl om, hvordan du får gang i blusset.

Tag på eventyr på vandet

Få en fantastisk måde at opleve naturen med den stabile og letmanøvrerbare adventure-kajak til én person. Ryglænet er justerbart for maksimal komfort og med to vandtætte opbevaringsrum til det grej, du skal have med på turen. Også plads til fiskestænger.

Bliv aldrig overrasket af en byge

Forbliv tør i regnvejret med en praktisk regnponcho, der er lige til at have med hvor som helst. Let og smidig og tilstrækkelig stor til at bære uden på jakken.

Lys forude

Vær altid forberedt med en LED-pandelampe til nætterne i naturen, eller når tusmørket falder på, og du endnu ikke har fået nok at de smukke omgivelser. Pandelampen har indbygget Li-Ion genopladeligt batteri samt justerbart elastisk pandebånd.

Et måltid i naturen

Vil du fordybe dig i naturen og opleve den på nærmeste hold, så er et flaskegaskøkken perfekt, når du trænger til en spisepause. Flaskegaskøkkenet er meget let og fleksibelt, hvilket gør den perfekt til vandring eller vildmarksliv.

Stormkøkken

Selvom du er tæt på naturen, kan du stadig lave et lækkert måltid med et stormkøkken i aluminium med vindbeskyttelse. Sættet består af ni dele, blandt andet en stegepande, kasserolle, kande og tallerken og selvfølgelig en justerbar brænder med skruelåg og en rem. Som brændstof skal du bare bruge sprit, så er du hurtigt i gang.

Sikkerhed først

Bevæger du dig ud på vandet, er det vigtigt, at sikkerheden er i orden. En flydevest sikrer dig på kajak- eller kanoturen. Vesten er specielt udviklet til aktiv vandsport og sejlads, og derfor er der lagt særligt vægt på god pasform og lang holdbarhed.

Relaterede artikler

Stort udvalg af redningsveste

Stort udvalg af redningsveste

Find de rigtige redningsveste til hele familien.

Værktøj til båden

Værktøj til båden

Se hvilket værktøj du bør have liggende ombord på båden.

Brandslukkere til båden

Brandslukkere til båden

Se hele udvalget her og find de rigtige brandslukkere.