Rigtigt outdoor- og friluftstøj på turen

Rigtigt outdoor- og friluftstøj på turen

En god tur om efteråret/sen-efteråret i båden eller en fisketur på søen er rigtigt dejligt – man får masser af frisk luft og en masse gode naturoplevelser. Men en god outdoor tur ud i det fri kan let blive ubehagelig – både hvis man fryser, eller omvendt hvis man er aktiv og det er for varmt og man sveder en del. Derfor er det helt rigtige outdoor tøj værd at lede efter.

Men hvordan klæder du dig på til en tur ud i det fri uden at det går alt for meget ud over pengepungen? Det er nemt nok faktisk.

 

Lag på lag princip

Når du skal vælge friluftstøj skal du huske at klæde dig på efter lag på lag princippet.

Klæd dig på efter lag-på-lag princippet og starter inderst med undertøjet, der skal være langærmet og med lange ben. Materialet skal være i stand til at transportere hudens fugtighed ud igennem sig, så du ikke bliver svedig med efterfølgende risiko for at blive kold. Som det inderste lag kan du vælge et sæt 2-delt undertøj af fugttransporterende og varmende polyester/modal/bomuld.

Undertøjet er en noget bedre og tykkere kvalitet end man ser sædvanligt og det er bestemt et sæt hvor man kan udelukke et mellemlag, hvis vejret og/eller yderste lag tillader det. Svedtransporten sker igennem fibrene og det kanalsyede design sikrer dette yderligere.

Halsåbningen er tæt og trøjen lukkes øverst med en lynlås, der som et særligt plus har overfald mod kanten, så den ikke irriterer i halsregionen.

950x580_termo-undertøj_body1.jpg

-Halsåbningen er udstyret med lynlås med overfald, så den ikke generer.

 

950x580_termo-undertøj_body2.jpg

-Det inderste lag er skal være varmt og komfortabelt.
 
 

Mellemlag

Som mellemlag kan benyttes en multifunktionel trøje, der er fremstillet i 90% polyester, så den er i stand til både at holde dig varm og samtidig medvirke til at transportere fugtigheden yderligere væk fra huden. Trøjen er meget elastisk og da den er syet med flade sømme, er den faktisk så behagelig at man let kan anvende den som inderste lag eller som en selvstændig friluftstrøje på de varme dage.
 
Kraven er behagelig og den eller lynlåsen generer ikke under brug. Ærmerne har hul til tommelfingeren, der er forstærket med ekstra syninger.

950x580_funktionel-troeje_14-0020_body3.jpg

-Mellemlaget skal være i stand til at transportere fugten væk fra kroppen.

 

Yderlaget – jakke

Yderlaget skal beskytte mod blæst, regn og er mere udsat for slid end den resterende beklædning. Vores jakke i camo-mønster er en fleksibel og behagelig softshell-jakke med vind- og vandtæt membran. Jakken har en blød fleeceisolering på indersiden for bedre komfort.

Jakken har flere funktionelle lommer, blandt andet 3 lommer til mobilen, hvor den ene er placeret indvendigt og de andre udvendigt.

I behagelig højde er der to stiklommer med lynlås, der kan anvendes til at hvile armene eller holde hænderne varme i den kolde tid.

Jakken har gode kvalitetslynlåse fra YKK, hvor den midterste er dobbelt, så du kan lyne den nederste del af jakken op.

950x580px_camouflagejakke_48-298_body4.jpg

-Det yderste lag skal fungere som en skal og holde vind og vejr væk.

 

Yderlag – bukser

Det yderste lag bukser, skal ligesom jakken være i stand til at holde til lidt af hvert og vi vælger en utrolig lækker og behagelig friluftsbuks der er i et super strækbart materiale, der giver dig en meget stor bevægelighed og bukserne har flere gode detaljer:

  • Corduraforstærkninger på både knæ og bagdel
  • To store lårlommer på begge ben
  • YKK lynlåse overalt og monterede stropper, der giver en let betjening
  • Stropper ved bukseben, der kan justeres ind og sikre mod blandt andet flåter
  • Indbygget velcrobælte og samtidigt solide bæltestropper
  • Kraftige dobbeltsømme

950x580px_vildmarksbukser_48-291_body5.jpg

-Vildmarksbukserne er forsynet med Cordura-forstærkninger, der gør dem ekstra slidstærke på udsatte områder som knæ og bagdel.

 

950x580px_vildmarksbukser_48-291_body6.jpg

-Stretch gør bukserne meget behagelige at have på og sikrer fuld bevægelighed til alle aktiviteter.

 

Fodtøj og andet tilbehør

Fryser du på hovedet og på fødderne, så fryser du som regel også på resten af kroppen og hvis hovedet er det eneste der ikke er beskyttet vil du miste en forholdsmæssig stor del af kropsvarmen gennem hovedet. Derfor er det særlig vigtig at bære en hue, når det er koldt og det behøver ikke at koste en bondegård – denne hue er særdeles anvendelig til det meste kolde danske vejr.

950x580px_neoprenhandsker_body7.jpg

-Hue og handsker er vigtige når det bliver rigtig koldt. Bemærk belægningen på indersiden af handsken, der giver et godt “grip”.

 

950x580px_neoprenhandsker_body8.jpg

-Handskerne er udstyret med aftagelige fingerspidser, der bøjes tilbage og fastgøres med velcro – en fin detalje når man skal fiske eller på jagt.

 

Outdoor-fodtøjet skal ligesom dit yderlag være slidstærk og det er ofte her at du skal stikke dybt i pengepungen. Men hvis du går lidt alternative veje, kan du få en udmærket outdoor eller fiskestøvle til små penge som f.eks. vores sikkerhedsstøvle.

Modellen er skabt som en sikkerhedsstøvle, så den er skabt i tykt læder men er alligevel forholdsvis let, på grund af den støbte PU/gummisål og gør det bestemt udmærket som en god outdoorstøvle og den kan bestemt holde til brugen i naturen og den halvlange model er fin og giver en god bevægelighed. Husk at vælge fodtøj, så der er god luft til fødderne og plads til en tyk strømpe.

 

950x580px_beskyttelsesstøvler_body9.jpg

-Vores sikkerhedsstøvle giver god støtte til foden på ujævne underlag samt giver god varme så du undgår kolde tæer.