Tag børnene med på fisketur i efterårsferien

Tag børnene med på fisketur i efterårsferien

Efterårsferien indbyder til masser af kvalitetstid med ungerne, og en fisketur er en aktivitet, hvor hele familien kan være med. Samtidig er det en oplagt mulighed for at udforske den skønne natur og alle vanddyrene sammen med børnene.

Fiskeri kender næsten ingen alder. Fra børn er to til tre år kan du tage dem med ud til den lokale å, sø eller kyst for at fiske. For dem kan det både være sjovt og lærerigt at fiske med og kigge på.

Når du tager børn med ud at fiske, kan du benytte lejligheden til at lære dem om den natur, vi har i Danmark. De vil med sikkerhed synes, at det er spændende at komme helt tæt på de dyr, der lever i danske vandløb, søer og have. Der findes et utal af emner, du kan snakke med dine børn om. Hvis I er heldige at få bid, kan du for eksempel tage en snak med dem om fiskens anatomi og vise dem, hvordan man renser en fisk og gør den klar til maden. Måske har dine børn ovenikøbet mod på selv at rense fisken.

Hvad enten du og din familie skal på jeres første fisketur eller har kastet snøren ud sammen mange gange før, er det vigtigt, at I har fiskeudstyret i orden, så I får en god oplevelse. Som al anden fritidsaktivitet findes der flere niveauer, og lystfiskeri kan godt blive en dyr fritidsaktivitet, hvis man går all in. Men mindre kan også gøre det, og man kan sagtens komme i gang med et par fiskestænger med hjul samt blink eller andet grej for under 500 kroner.

Kast linen ud

En fiskestang øger dine chancer for at indfri formålet med fisketuren - at få en fisk på krogen. Bliv klar til at fiske med dette lystfiskesæt, der er monteret med fiskehjul og 0,28 mm line. Skeblink og forfang medfølger.

Fisken i nettet

Når fisken skal af krogen, er det en god idé at have et fangstnet klar til at få fisken på land. Nogle steder er dette endda påkrævet, og derfor er det belejligt med et sammenfoldeligt fiskenet, der er let at medbringe.

Et midlertidigt akvarium

Fisken er fanget - og hvad så? Fyld vand i en spand, kom fisken i, og studér den nærmere. Med fisken på tætteste hold har du de bedst tænkelige forudsætninger for at lære fra dig.

Hold fangsten på plads

Med et skærebræt har du et hygiejnisk underlag til at filetere fisken. Den kraftige klemme sikrer, at fisken bliver på sin plads, så du roligt kan føre kniven, mens du demonstrerer og fortæller.

Lige til at spise og studere

Vil du gøre fisken klar til at tage med hjem eller lære dine børn om fiskens anatomi? Medbring en flydende fiskekniv, så du let kan skære den op, vise indvoldene frem og filetere den.

Vær god ved naturen

Affaldsposer er praktiske til fisketuren, så I har noget at bære fisken og samle dens indvolde i. Smid posen ud derhjemme eller i en skraldespand i området, så jeres affald ikke ender i naturen.

På med gummistøvlerne

Kom tørfodet hjem fra din og familiens fisketur med et par varme og praktiske gummistøvler. De er også gode mod små pjask fra børnefødder i vandkanten under fisketuren.

I dækning for regnen

Det danske efterårsvejr er ikke altid til at regne med. Husk derfor at have en regnponcho med. Den fylder ikke meget og er uundværlig, hvis der lige kommer en byge. Så sikrer du at fisketuren bliver ved med at være sjov.

Vi har samlet udvalget herunder så du kan være på vej på fisketur hurtigst muligt - vi håber at du nyder efterårsaferien og får en eller to fisk på krogen!

Relaterede artikler

Lær at skifte hjul selv

Lær at skifte hjul selv

Lær det i 9 enkle trin.

Kompostér mere!

Kompostér mere!

Det at kompostere er ikke så svært, som det umiddelbart kan synes! For i praksis er varme, ilt og fugt alt, hvad der er nødvendigt for at forvandle dit have- og madaffald til næringsrig jord.