Flygter fra julekiloene: Danskernes nytårsforsæt giver salgsboom i fitnessudstyr

Flygter fra julekiloene: Danskernes nytårsforsæt giver salgsboom i fitnessudstyr

I januar boomer besøgstallene i fitnesscentrene, og hos forhandlerne af træningsudstyr topper salget. Er du en af de mange danskere, der har vægttab som nytårsforsæt, får du her træningsekspertens råd til at holde det.

For mange danskere er december fyldt med søde kalorier, mens januar er fyldt med hård træning.

Ifølge en YouGov-undersøgelse havde 25 procent af danskerne et nytårsforsæt for 2018 – og for 43 procent af dem handlede det om vægttab, mens hver tredje ønskede at træne mere.

Den tendens kan vi godt forvente at se igen i 2019, mener Kristian Bradsted, der er cand.scient. i idræt og sundhed og personlig træner.

– Slankekure og quickfixes lever desværre stadig i bedste velgørende. Så jeg er sikker på, at en stor andel af danskerne vil finde en hurtig – men formentlig fejlslagen – løsning på at tabe de ekstra kilo, som julen har bragt, siger han.

Salget af udstyr topper i januar

Flugten fra de ekstra julekilo mærkes både hos fitnesscentrene og forhandlerne af fitnessudstyr. Hos en af landets største fitnesskæder SATS, der tidligere hed fitness dk, fik de dobbelt så mange nye medlemmer i de første uger af 2018 i forhold til årets øvrige uger. Og hos Biltema, som blandt andet forhandler fitnessudstyr, mærker de hvert år en stigning i efterspørgslen på træningsudstyr i ugerne efter nytår.

– Jeg vil tro, at vi sælger 20 procent mere træningsudstyr i januar. Det er særligt det meget basale udstyr som for eksempel håndvægte og træningsmåtter, kunderne kommer efter. Det tyder jo på, at det er en ny beslutning om at træne noget mere i det nye år, og man derfor har brug for noget udstyr, fortæller Jacob Møller fra Biltema, der derfor har udvidet sortimentet af fitnessudstyr for at følge med efterspørgslen.

For intens træning ikke sundt

Ifølge træningsekspert Kristian Bradsted er den intense januartræning dog ikke nogen god løsning, hvis man ønsker et varigt vægttab.

– Træning er jo ikke sundt, hvis den udføres for meget og med for høj intensitet i én ud af 12 måneder om året. Sundhedseffekterne af træning kommer af en kontinuerlig indsats, og det er der heldigvis flere, der har fået øjnene op for.

Hold træningen efter januar

Er du blandt dem, der ønsker at slippe julekiloene – og undgå at de sniger sig på igen efter januar – har Kristian Bradsted følgende råd:


1. Sæt realistiske mål for dig selv, og fokusér derefter på de handlinger, som vil få dig i mål. Der er ingen quickfixes, men de rette og vedvarende handlinger skal nok give resultater.


2. Start ikke for hårdt ud, ellers kører du hurtigt død. Styrketræning to-tre gange om ugen vil være en god start.


3. Få opbakning fra familie og venner. Vægttab er hårdt, og derfor er det vigtigt, at du har støtte og opbakning fra folk omkring dig.

 

Biltema er med 140 varehuse en af Nordens største kæder af detailforretninger. Biltemas sortiment udvikles hele tiden, og i dag findes mere end 19.000 produkter inden for kategorierne bil og motorcykel, båd, fritid, hjem, kontor og teknik, byggeri, bilpleje og værktøj. Læs mere på Biltema.dk