Vi bytter julegaver helt frem til 31. januar 2023. Glædelig jul!

Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Få varmen med en varmeblæser

Varmeblæsere er praktiske som supplerende opvarmning i de kolde måneder. De giver en behagelig varme, som du kan indstille efter behov. Med en varmeblæser får du hurtigt varmen igen!

Supplerende opvarmning med en varmeblæser

Det kan være at du sidder på et kontor, hvor ikke alle kan blive enige om temperaturen. Her kan du have en varmeblæser ved dit skrivebord, hvis du synes at temperaturen i rummet er for kold, og du har brug for at blive varmet hurtigt op.

Du kan eksempelvis også bruge en varmeblæser til når du arbejder i din garage eller et andet rum, hvor der ikke er opvarmning og hvor der kan være koldt om vinteren. Blæseren kan således bruges i den tid, hvor du står og arbejder og skal derefter slukkes igen. Du skal dog være opmærksom på, at du kun må bruge blæseren i garagen el.lign., hvis rummet i forvejen er isoleret, og du må kun anvende den som en midlertidig varmekilde.

Hvilken varmeblæser skal jeg vælge?

Når du skal vælge en varmeblæser er der flere ting du bør overveje. Først og fremmest er det relevant at bemærke, at en varmeblæser kun kan bruges som en sekundær varmekilde. Du skal altså ikke anskaffe dig en varmeblæser med det formål at varme et helt lokale op.

Design

Dernæst skal du overveje om det er vigtig for dig hvordan blæseren ser ud. Du kan få flere forskellige varmeblæsere og nogle af dem har forskellige farvemuligheder. Hvis din blæser skal gøre sig mindst muligt bemærket kan det derfor være relevant at overveje om den eksempelvis skal have en lys eller en mørk farve.

Effekt

Hvis farven er lige meget for dig, skal du blot overveje hvilken effekt blæseren skal have. De fleste varmeblæsere har flere effektindstillinger, og nogle fås med fjernbetjening til at styre disse. Derudover varierer det hvor meget den maksimale effekt ligger på. Du kan eksempelvis få en varmeblæser med en effekt på op til 2000W, men du finder også en med effektindstillinger på hhv. 500W og 1000W. Hvor stor en effekt du behøver afhænger af hvordan og hvor du vil bruge din blæser.

Størrelse

Slutteligt kan det være relevant at overveje størrelsen på din blæser. Nogle blæsere er beregnet til at kunne blive flyttet på, mens andre er bedre egnet til at have en fast plads. Under alle omstændigheder skal du sørge for at din blæser har god plads omkring sig og ikke bliver overdækket eller kommer i nærheden af brændbare materialer, væsker eller gasser.

Sikker brug af din varmeblæser

Væltesikring og overophedningssikring

De fleste varmeblæsere er udstyret med en væltesikring, en overophedningssikring eller begge dele. En væltesikring og overophedningssikring sikrer at din blæser automatisk slukker af sig selv, hvis den henholdsvis vælter eller bliver overophedet. Du kan derudover få blæsere med timer-funktion, så den kan tidsindstilles til at slukke selv efter et selvvalgt tidsrum.

God plads omkring varmeblæseren

Men der er stadig en vis brandfare forbundet med brug af en varmeblæser. Sørg for at der er god plads omkring din blæser, og at den ikke kommer for tæt på vægge og letantændelige materialer.

Kun til brug i tørre rum

En varmeblæser er kun til brug i tørre rum. Du må ikke bruge blæseren uden døre, og den må ikke bruges på badeværelser eller i andre rum med fugtige omgivelser.

Må ikke betjenes af børn

Du skal derudover sørge for at blæseren er placeret uden for børns rækkevidde. Blæseren må ikke betjenes af børn. Når børn befinder sig i et rum, hvor der er en varmeblæser, skal de være under konstant opsyn af en voksen.

Sikkert i stikket

Det er vigtigt at din blæser sidder i en stikkontakt, hvor der ikke er andre stik. Når stikket tages ud, skal du sørge for at tage fat om stikket og ikke rykke i ledningen. Hvis der er behov for at tilslutte en forlængerledning, skal du sørge for at denne holdes strakt og at den er så kort som muligt.