Rekordmange studerende flytter hjemmefra: Sådan kommer du hurtigt i stand

Rekordmange studerende flytter hjemmefra: Sådan kommer du hurtigt i stand

De videregående uddannelser har optaget ekstraordinært mange studerende, hvilket medfører et regulært flytteboom. Følg ekspertens råd til hurtigt at gøre de nye kvadratmeter til et hyggeligt og beboeligt hjem.

Coronapandemien har været en kæp i hjulet for mange unges planer om sabbatår med job og udlandsrejse. Antallet af pladser på de videregående uddannelser blev derfor ekstraordinært øget med op til 5000 pladser, hvilket har medført det største optag nogensinde på 69.526.

De rekordmange nye studerende betyder samtidig rekordmange flytninger. Og størstedelen skal stå på egne ben for første gang. Flyttekasser, basisværktøj og elkedler bliver derfor hevet ned fra hylderne i landets varehuse, ikke mindst i detailkæden Biltema.

Hvert eneste år oplever vi et stor rykind i ugerne efter meldingerne om optag er sendt ud. Det er i høj grad de mest nødvendige basisprodukter, der sælger, og det er tydeligt, at rigtig mange flytter hjemmefra for første gang. På grund det historisk høje antal studerende i år, har vi fyldt hylderne, så vi er forberedt på den ekstraordinære efterspørgsel, siger Per Normann, der er ansvarlig for hus og have-produkter i Biltema.

Han giver herunder sine bedste råd til, hvordan alle de kommende studerende, der flytter til en ny lejlighed, kollegium eller værelse, hurtigt kan forvandle de tomme rum til hyggelige og beboelige hjem.

 

Få styr på værktøjet

Når skabet skal samles og lamperne hænges op, kommer man ingen steder uden værktøj. Den helt store og propfyldte værktøjskasse er nok i overkanten, men et overskueligt begyndersæt med de mest basale håndværktøjer gør det muligt at løse de fleste opgaver i den nye bolig. Samtidig fylder sættet meget lidt på de sparsomme kvadratmeter.

 

Kolde øl og sodavand inden for rækkevidde

Tusindvis af nye studerende ender hvert år på et kollegieværelse, hvor det store fælleskøkken er en mindre gåtur væk, hvilket kan gøre det akavet med nattøjet på. Derfor vil jeg anbefale at skaffe sig et minikøleskab eller køleboks på værelset, så man kan have det allermest nødvendige – hurtige snacks og perlende drikkevarer – på køl uden at promenere ned ad gangen i undertøj.

 

Fra rustbunke til racerdrøm

En velfungerende cykel er et kardinalpunkt for enhver studerende. Det tohjulede vidunder er uden tvivl den nemmeste, billigste og sundeste måde at komme til og fra uddannelsessted, fitness, byen og andre arrangementer med vennerne. Man kan nemt købe sig fattig i jagten på den ultimative jernhest, og derfor har Biltema relanceret cykelsortimentet med moderne kvalitetscykler, der passer ind i ethvert budget. Der kan findes alt fra lirede dirtbikes med giganthjul til eldrevne herre og damecykler.

 

Biltema er en af Nordens største kæder af detailforretninger med 150 varehuse fordelt i Danmark, Norge, Sverige og Finland. Biltemas sortiment udvikles hele tiden, og i dag findes mere end 19.000 produkter inden for kategorierne bil og motorcykel, båd, fritid, hjem, kontor og teknik, byggeri, bilpleje og værktøj. Læs mere på biltema.dk