Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Brændeovnstilbehør

Der er ikke meget, der er så hyggeligt som en buldrende ild i brændeovnen i årets kolde måneder. Vi sælger godt nok ikke selv brændeovnen hos Biltema, men masser af tilbehør, så du kan få gang i ilden uden for meget besvær. Du finder også brænde, briketter og brændsel til flere ovntyper hos Biltema.

Ovntilbehør til optænding

Når du kommer frysende ind, må det gerne gå lidt tjept med optænding i ovnen. Ovntilbehør gør det nemt og hurtigt at få en lund ild i gang. Rent og tørt brændsel, der hurtigt gløder og holder varmen længe, er dejligt at have ved hånden. Brug ekstra lange ovntændsstikker eller ovnlighter, så du ikke brænder nallerne, når du tænder op. En tang og ildrager til at flytte på varmt brænde og lægge nyt på, er også smart. Blæsebælgen giver lidt ekstra luft og sætter fut i forbrændingen. Når der der gang i ilden, fordeler en batterfri ventilator varmen ud i hele rummet.

En gnistfanger eller skærm foran ovnen sikrer både at gnister ikke flyver ud og lander på brændbart materiale i rummet, samt at børn og husdyr ikke kommer for tæt på den varme brændeovn og ild.

 

Brændeovnstilbehør til rengøring

Brændeovne er hyggelige, men de bliver unægteligt beskidte, når man bruger dem. Det er både pænest med en ren brændeovn, men også vigtigt for sikkerheden at få fjernet aske og sod. Til ovnen er det nødvendigt med særligt ovntilbehør for at fjerne aske sikkert og uden at svine.
Du kan bruge en skovl og kost fra de klassiske og uundværlige sæt med pejseredskaber til mindre mængder aske, men større mængder hvirvler nemt ud i rummet.
En askesuger er et stykke tilbehør, der gør jobbet med at fjerne udbrændt aske til en nem og hurtig opgave. Så slipper du for at asken hvirvler rundt og sviner resten af rummet til. Brug kun askesugere til kold og tør aske. Tjek at der ikke gemmer sig gnister i asken, og vent til du kan lægge hånden på asken, og den føles kølig. Husk at askesugeren skal have skiftet filter med jævne mellemrum for at fungere optimalt. Deponér asken på genbrugsstationen eller pak den kolde aske ind og smid den ud sammen med husholdningsaffaldet.

Glasset skal også rengøres, hvis der er kig ind til ilden. Du skal have en skorstensfejer på besøg en gang om året for at rense skorsten, røgrør og ildsted og tjekke for fejl og mangler.

Det stiller kommunen til rådighed. Vil du være sikker på at undgå løbesod og glanssod, skal du for det første fyre med tørt og rent brænde. Det kan det dog også være en idé at rense skorstenen selv for det værste sod, men erstatter ikke skorstensfejerens besøg.