Sådan rydder du op i feriebilen

Sådan rydder du op i feriebilen

Når sommerferien er slut gælder det om at få bilen gjort ren og pæn og klar til efteråret.

Uanset om vi vil eller ej så slutter sommerferien altid. Mange mennesker og familier har nok kørt rundt i vores dejlige land i flere 100 kilometer hver - på jagt efter ferieminder og nye oplevelser.

Nu er det på tide at rydde op efter sommerens udflugter. Bilen trænger til omsorg, om det så drejer sig om popkorn på gulvet eller tabt candyfloss fra Sommerland på indtrækket -  Biltema hjælper dig med at give bilen den pleje som den har brug for.

Fjern insekter på forruden

Allerførst skal du rydde alt snavs og løsgenstande ud af bilens kupé. En ordentlig udvendig vask og indvendig rengøring er også på sin plads.

Den varme sommer har, som den plejer, bragt masser af insekter i luften, og de har en tendens til at ende deres dage på forruden, lygter og andre steder uden på bilen.

Jo længere du venter med at fjerne insekterne, jo mere sidder de fast. Gør jobbet grundigt. Benyt egnet vaskeudstyr som svamp, mikrofiberklude og en spray med insektfjerner.

Insektfjerner

Et godt tip er at fugte de aktuelle områder med vandslangen først. Lade vandet virke, mens du rydder op i bilen og så sprayer du med insektfjerner. Så ryger insekterne lettere af.

Dækmønster og bremsevæske

Har du været på sommerferiekørsel i bakket landskab, kan det være fint at tjekke niveauet på bremsevæsken. Med en fyldt bil og mange tunge nødbremsninger er det naturligt at bremsevæskeniveauet mindskes.

Har du for lidt bremsevæske får du en kedelig advarselslampe og i værste fald en kedelig oplevelse med dårligere bremseeffekt.

Glem heller ikke at tjekke dækmønsteret på bilen.  Vi er på vej imod et nordisk, mørkt og vådt efterår. Derfor er det vigtigt at holde øje med køresikkerheden og hæld olie på, hvis bilen mangler.

Indvendig rengøring

Indvendigt i bilen er der nok at gøre. Time efter time med både voksne og børn samlet på få kvadratmeter i bilen, gør noget ved renligheden. Støvsug sæder og bilgulv alle vegne. Det er vigtigt at fjerne madrester og krummer.

Gulvmåtterne vasker du samtidigt med bilen udvendige vask. Skulle du have brug for tekstil eller vinylrens til sæder og instrumentbrættet, så har Biltema et godt udvalg.

Husk at tørre indvendige spejle og vinduer, så du får fedt og snavs væk. Du kan med fordel benytte en damprenser indvendigt i kabinen.

Ønsker du det perfekte indeklima i bilen, anbefaler Biltema at du investerer i et nyt luftfilter og en rengøring af din aircontition.

Læs mere om AC rens her

 

5 tips fra Biltema

  1. Tjek lufttryk og mønster på dækkene
  2. Fjern insekter fra forruden og lygterne. Skidt og insekter reducerer sigtbarhed
  3. Efterfyld med bremsevæske som er nødvendigt
  4. Tjek for stenslag og lakskader
  5. Indvendig rengøring

 

Alt til bilpleje

Det er vigtigt at huske at Biltema har alt i bilplejeprodukter til markedets bedste priser. Trænger din bil til ægte kærlighed?

 

Udforsk Bilpleje sortimentet her>>