Biltema bygger en af Nordens største lagerbygninger – med stærkt miljøfokus

Biltema bygger en af Nordens største lagerbygninger – med stærkt miljøfokus

Detailgiganten Biltema udvider igen – denne gang på lagerpladsen. Det første spadestik til den nye lagerbygning er sat, og samlet giver det et lagerområde på over 350.000 kvadratmeter.

Den skandinaviske detailkæde Biltema, der har 11 varehuse i Danmark, ekspanderer fortsat. Målet er at fordoble antallet af varehuse i de kommende år, men for at det kan lykkes, skal lagerpladsen følge med. Derfor bygger Biltema nu nyt lager i Halmstad, der sammen med det eksisterende bliver en af Nordens største lagervirksomheder.

– Det nye lager bliver 85.000 kvadratmeter, og med det vil vi samlet have et lagerområde på over 350.000 kvadratmeter, siger Bjarne Sandberg, administrerende direktør for Biltema Logistics og ansvarlig for det nye lager.

I byggeprocessen af det nye lager, der forventes at stå færdigt i 2021, er miljø og bæredygtighed i højsædet.

– Miljøet ligger os meget på sinde, og vi forsøger altid at gøre alt så miljøvenligt som muligt. Både i vores planlægning af varehuse og lagerbygninger. Ligeledes bliver der fokuseret på nye mere miljøvenlige transportløsninger, når varerne skal fra lageret og ud til varehusene. F.eks. har vi omlagt en del af vores transport til tog, som kører dagligt til primært de norske varehuse. For nyligt begyndte vi også at sende produkter via skibe til vores finske varehuse, slutter Sandberg.

 

Biltema er med 140 varehuse en af Nordens største kæder af detailforretninger. Biltemas sortiment udvikles hele tiden, og i dag findes mere end 19.000 produkter inden for kategorierne bil og motorcykel, båd, fritid, hjem, kontor og teknik, byggeri, bilpleje og værktøj. Læs mere på biltema.dk