Biltema Foundation donerer over 60 millioner kroner til kræftforskning

Biltema Foundation donerer over 60 millioner kroner til kræftforskning

Gennem velgørenhedsfonden Biltema Foundation donerer detailgiganten, der har 11 varehuse i Danmark, 60 millioner kroner til kræftforskning.

I 2018 fik mere end 17 millioner mennesker på verdensplan konstateret kræft, og 9,6 millioner kræftpatienter døde. Det viser tal fra organisationen Cancer Research, som samtidigt forudser, at der på verdensplan vil være 27,5 millioner nye kræfttilfælde om året i 2040.

Den udvikling skal stoppes. Det mener Biltema Foundation, der derfor har sat mere end 60 millioner danske kroner af til at støtte kræftforskning på kræftcentret AGORA i Lausanne, Schweiz.

Vigtig brik i kampen mod kræft

Biltema Foundation er blandt de første og største bidragsydere til AGORA-centret, og ifølge fonden er AGORA’s forskning en vigtig brik i den samlede kamp mod kræft. Kræftcentret har som mål at skabe sammenhæng mellem grundforskning og patientpleje og udvikle metoder til at helbrede kræft.

– Det gavmilde bidrag, som Biltema Foundation gav AGORA-projektet, havde en international dimension, der muliggjorde et samarbejde mellem fremragende videnskabsmænd og klinikere, så de kunne frembringe meget originale og betydningsfulde resultater til fordel for patienterne, siger professor Francis-Luc Perret, direktør i ISREC Fonden og medlem af komitéen for AGORA-projektet. 

Donationen til kræftforskning er blot et af de projekter, som Biltema Foundation støtter. I alt er der sat 570 millioner kroner af til at støtte velgørende organisationer i de nordiske lande, hvor detailkæden har sin forretning, men også i udviklingslande over hele verden. Biltema Foundation er stiftet af Biltemas grundlæggerfamilie.

Læs mere omkring Biltema Foundation her

 

Biltema er med 142 varehuse i Norden en af regionens største kæder af detailforretninger. Biltemas sortiment udvikles hele tiden, og i dag findes mere end 19.000 produkter inden for kategorierne bil og motorcykel, båd, fritid, hjem, kontor og teknik, byggeri, bilpleje og værktøj. Læs mere på biltema.dk