Detailgigant ekspanderer i vildskab: Flere varehuse med eget ejendomsselskab

En af Nordens største detailkæder vil nu være endnu større. Biltema, som har 11 varehuse i Danmark, har store planer om flere prikker på landkortet – og det skal foregå gennem detailkædens eget ejendomsselskab.

Speederen er trådt helt i bund for Biltema. Detailkæden, der er blandt Nordens største, øger tempoet med udvidelsen af to nye varehuse i Danmark med åbning i 2019, og kæden vil selv stå for hele processen – lige fra allerførste byggesten.

De to nye danske varehuse, der kommer til at ligge i Roskilde og Hjørring, er et led i en større plan om flere varehuse i Norden. For at kunne koordinere de mange ekspansioner har detailkæden oprettet sit eget ejendomsselskab, Biltema Real Estate, som har selvstændige aktieselskaber i Sverige, Norge, Finland og Danmark.

 

Vi går meget op i selv at klare det hele. Vi vil selv købe ejendomsjorden, bygge varehusene og derefter selv eje og styre dem. Vi tror på, at det giver betydeligt bedre varehuse, og på den måde kan vi også sikre, at vores byggerier er miljøvenlige og lever op til vores krav, siger Daniel Wellbro, bestyrelsesmedlem i Biltema Real Estate Denmark A/S.

Biltema Real Estate ejer alle Biltemas ejendomme, som sammenlagt løber op i mere end 800.000 kvadratmeter samt 200.000 kvadratmeter med igangværende projekter. 

— Vi drømmer jo om hele tiden at åbne flere varehuse, og nu har vi styr på modellen for det. Så er det bare om at finde de rigtige byggegrunde med god beliggenhed, mener Jacob Møller, der er direktør i Biltema Danmark.

Ingen ekstern finansiering
Med ekspansionen af flere Biltema-varehuse i Norden følger naturligvis også en regning. Denne har Biltema dog ingen problemer med at betale. Finansieringen af varehusene kommer ikke til at gå igennem banker eller andre eksterne finansieringsmuligheder.

Vi ønsker ikke at være i hænderne på andre. Derfor finansieres vores byggerier udelukkende for egne midler, fastslår Jacob Borring Møller.

 
Biltema er med 140 varehuse en af Nordens største kæder af detailforretninger. Biltemas sortiment udvikles hele tiden, og i dag findes mere end 19.000 produkter inden for kategorierne bil og motorcykel, båd, fritid, hjem, kontor og teknik, byggeri, bilpleje og værktøj. Læs mere på biltema.dk