Gravko satte gang i byggeriet af Biltema i Nykøbing Falster

Mandag d. 12. december 2022 blev første spadestik taget til det mere end 7000 kvadratmeter store Biltema på Eggertsvej 1 i Nykøbing Falster.

Senest opdateret: 29. august 2023

Hvornår åbner Biltema i Nykøbing Falster?

Vi har endelig fået åbningsdatoen på plads og derfor har vi opdateret artiklen. Biltema varehuset i Nykøbing Falster åbner d. 2. december 2023 kl. 8.00. 

Vi håber på at se Jer til åbningsfesten.

Det første spadestik

Allerede i begyndelsen af 2022 skulle der have stået et færdigt varehus ved siden af Guldborgssundcentret. Mandag d. 12. december 2022 blev spaden endelig sat i jorden - og det blev gjort med manér. Biltemas danske direktør Jacob Borring Møller tog nemlig byggepladsens største gravko i brug, og det var derfor en ordentlig grabfuld jord, der markerede begyndelsen på byggeriet.

Guldborgssund Kommunes borgmester Simon Hansen (S) overværede seancen, og han glæder sig over, at byggeriet af det nye varehus nu er kommet i gang efter mange coronaforsinkelser.

Vi i Guldborgsund Kommune er rigtig glad for, at Biltema har valgt os som et sted at placere en forretning. Vi er jo et område, der er i god udvikling, og vi er også blevet kåret som året bedste handelsby - det kan jeg nu godt forstå, at man gerne vil være en del af. Biltemas tilstedeværelse kommer til at styrke vores position som en god handelsby for området, men også borgere, der kommer lidt længere væk. Jo større mangfoldighed vi har i vores by, jo større chance er der for, at dem, der bor her eller kommer på besøg, gør deres indkøb her. Det er vi rigtig glade for.

Krav til miljøvenlighed og bæredygtighed

Biltemas vokseværk sker med øje for grønne løsninger. Biltema søsatte i 2021 nemlig en ny strategi for bæredygtighed, der omfatter en række krav til alle nye byggerier af varehuse - allerede fra før byggeriet begynder til de produkter og processer, der er i varehuset efter åbningen.

På Eggertsvej har man revet nogle bygninger ned for at gøre plads til det nye varehus. Det er sket med et grønt fokus, fortæller Guldborgssund Kommunes borgmester Simon Hansen (S):

- I nedrivningsarbejdet har der været stort fokus på, hvordan vi kan genbruge og genanvende alle de materialer i fremtidige anlægsarbejder. Vi har stort fokus på den grønne omstilling.
 

Det nye varehus i Nykøbing Falster bliver desuden udstyret med intelligent CTS-styring af varme- og energiforbrug samt tidsstyret LED-belysning i hele varehuset.