Detailgigant med store forventninger: Roskilde-varehus bliver nyt flagskib

Når Biltema slår dørene op til det nye varehus i Roskilde, er det med høje forventninger. Roskilde-varehuset bliver nemlig koncernens danske flagskib og skal slå alle rekorder i både størrelse og omsætning.

Biltema, en af Nordens største detailgiganter, har travlt med ekspanderingen ovenpå sidste års rekordregnskab. De 143 varehuse i Norden bliver nu udvidet med et nyt dansk flagskib – som bliver placeret i Roskilde.  

Roskilde-varehuset bliver det største danske Biltema-varehus. Med knap 8000 kvadratmeter bliver det næsten dobbelt så stort som det nuværende største varehus i Glostrup, og ambitionerne er lige så store. 

– Varehuset i Roskilde bliver vores flagskib. Det kommer til at afspejle, hvordan fremtidige varehuse i Danmark skal se ud, både i forhold til størrelse og indretning. Både fysisk og omsætningsmæssigt skal det nye varehus være det største i Danmark. Vi har netop leveret omsætningsrekord, men vores mål er at øge omsætningen med yderligere 20 procent næste år, og her er det nye varehus i Roskilde en vigtig spiller, fortæller Jacob Borring Møller, der er direktør i Biltema Danmark. 

Det nye varehus i Roskilde er en del af planen om at fordoble antallet af danske varehuse inden for seks år. 

– Kontakten med kunderne er en stor del af vores koncept, og fordi vi vægter den personlige vejledning rigtig højt, har vi heller ikke en klassisk webshop. Derfor skal vi også ligge flere steder i landet, så vi er tættere på kunderne. Valget faldt i første omgang på Roskilde på grund af den centrale beliggenhed, siger Jacob Borring Møller. 

Mere trafik og flere arbejdspladser til lokalområdet

44-årige Steven William Bradley, der selv er bosat i Hedehusene, er ansat som varehuschef i Biltema Roskilde, og ifølge ham kommer det nye varehus til at påvirke lokalområdet positivt. 

Det kommer til at give masser af trafik til byen, fordi vi ved, at folk gerne kører et stykke for at handle hos os. Derudover giver et varehus af vores størrelse også arbejdspladser, og her har vi haft et rigtig godt samarbejde med kommunen. For et par måneder siden holdt vi et stort jobsøgningsevent, hvor jobsøgende kunne komme forbi med deres ansøgning og få en snak med os. Det var rigtig positivt, og vi er endt med at ansætte flere af de fremmødte, fortæller Steven William Bradley, der i alt har ansat 35 medarbejdere til Biltema Roskilde.

Varehuschefens håb er, at de mange kvadratmeter kan give en endnu bedre kundeoplevelse. 

Min ambition er, at vi skal give kunderne lidt mere, end de forventer. I det nye varehus kommer der til at være meget mere luft på gangene, flere inspirations- og udstillingsområder og et mere hyggeligt caféområde, og det tror jeg, bidrager til den gode oplevelse – selvfølgelig sammen med det stærke personale-team, vi har ansat. 

Varehuset i Roskilde åbner lørdag den 2. november med stor åbningsfest.

 

Biltema er en af Nordens største kæder af detailforretninger. Biltemas sortiment udvikles hele tiden, og i dag findes mere end 19.000 produkter inden for kategorierne bil og motorcykel, båd, fritid, hjem, kontor og teknik, byggeri, bilpleje og værktøj. Læs mere på biltema.dk