Spaden sættes i jorden til ny Biltema

Spaden sættes i jorden til ny Biltema

Den 12. december går byggeriet af Biltema på Eggertsvej i Nykøbing Falster officielt i gang. Her tages første spadestik på det nye varehus, og hvis alt går efter planen, åbnes dørene for de første kunder i efteråret 2023.

Egentlig skulle der allerede have stået et færdigt varehus ved siden af Guldborgssundcentret allerede i begyndelsen af dette år. Men manglen på både byggematerialer og håndværkere som følge af Coronakrisen har drillet detailkæden, der har ambitioner om at have 25 varehuse i Danmark. Den 12. december kl. 10 sættes spaden endelig i jorden på Eggertsvej i Nykøbing Falster, og det betyder, at Biltema kan åbne varehus nummer 17 i løbet af efteråret.

- Det er vi rigtig glade for. Nykøbing Falster har længe har stået på vores ønskeliste over placeringer i Danmark, fordi udviklingen i Guldborgssund-området går stærkt i disse år. Nu kan vi endelig tage første spadestik på en fantastisk beliggenhed ved siden af Guldborgsundscenteret, siger Jacob Borring Møller, der er direktør i Biltema Danmark.

Guldborgssund Kommunes borgmester Simon Hansen (S) glæder sig også til, at det nye varehus er en realitet.

- Det er enormt glædeligt, at Biltema kommer til Nykøbing Falster. Byggeriet sker samtidig med den planlagte udvidelse af Guldborgsundcentret, og initiativerne betyder en væsentlig styrkelse af Nykøbing Falster som handelsby til glæde for ikke bare borgerne i byen, men for hele kommunen. Derudover skaber det nye arbejdspladser, så det kan jeg ikke andet end at være meget glad for, siger Simon Hansen.

12 km varmeslanger

Det nye varehus bliver på mere end 7000m2 og forventes at beskæftige op mod 40 medarbejdere. Udover det alsidige sortiment i butikken, vil varehuset også få et stort caféområde.

For nylig meldte Biltema ud, at man havde investeret milliarder i solceller til alle koncernens ejendomme i Norden som det første store skridt mod at nå visionen om at blive selvforsynende med energi i fremtiden. I samtlige nye varehuse stiller Biltema derudover store krav til miljøvenlighed og bæredygtighed. Disse tænkes ind allerede før, byggeriet begynder - og længe efter det afsluttes.

Varehuset i Nykøbing Falster er ingen undtagelse. Det bliver blandt andet udstyret med intelligent CTS-styring af varme- og energiforbrug samt tidsstyret LED-belysning, ligesom den 30.000 m2 store grund vil blive plantet til med blomster, buske og vilde græsser, der fremmer biodiversiteten. 12 km nedgravede varmeslanger sørger desuden for, at et jordvarmeanlæg leverer 225 kW varme- og 170 kW køleeffekt.