Mips-hjelme – nu hos Biltema!

Mips-hjelme – nu hos Biltema!

Du har måske hørt tale om Mips, der er nyt, revolutionerende system indenfor hjelmteknologi. Enkelt udtrykt er Mips en beskyttelse mod rotationsbevægelser. Her kan du lære mere om, hvordan det fungerer, og hvorfor du bør bruge en Mips-hjelm.

Hvad er Mips?

Mips er et patenteret system, der beskytter hjernen mod rotationsbevægelser, hvis du styrter og slår hovedet. Rotationsbevægelser er resultatet af skråt rettede slag mod hovedet, som er almindelige netop ved faldulykker på cykel.

I en hjelm med Mips er skallen og polstringen adskilt fra hinanden med et lag af friktionsmateriale, så de kan forskydes 10–15 mm i forhold til hinanden. Det medfører, at hjelmens skal optager en stor del af den bevægelsesenergi, der opstår ved skrå slag mod hovedet. Resultatet bliver mindre påvirkninger på hjernen, så risikoen for hjerneskader reduceres.

 

Hvorfor Mips-hjelm?

En Mips-hjelm giver dig større sikkerhed ved en eventuel faldulykke, og frem for alt kan teknikken beskytte dig mod alvorlige hjerneskader. Hvad er forskellen i forhold til en normal cykelhjelm? En normal cykelhjelm tager imod slaget, når du rammer jorden eller en anden hård flade. Den energi, der udløses, resulterer ofte i, at hjelmen flækker, hvilket er en god ting. Det viser, at hjelmen har absorberet den energi, som ellers ville have påvirket hovedet direkte.

 

 

Mips giver dobbelt beskyttelse

En Mips-hjelm gør alt det, som en normal hjelm gør, men giver også ekstra beskyttelse mod den rotationsbevægelse, der opstår inde i hjelmen. Undersøgelser af cykelulykker har vist, at cyklister ofte falder skråt ned mod jorden, hvilket betyder, at hovedet vil dreje sig inde i hjelmen. Det er netop disse kræfter, som Mips-teknikken tager sig af og reducerer. Dit hoved kan ganske enkelt bevæge sig inde i hjelmen, og ved at fald mindskes påvirkningerne på hjernen og dermed også risikoen for alvorlige hjerneskader.

Mips – en svensk opfindelse

Mips er en forkortelse af Multi-Directional Impact System, og det er opfundet af svenske biomekanikere og hjernekirurger. Mips AB er en svensk virksomhed med hovedkontor i Stockholm. Virksomheden sælger Mips-teknikken til den globale hjelmbranche, og i dag findes Mips i millioner af hjelme over hele verden (5,4 millioner 2017). Ud over i cykelhjelme findes Mips også i skihjelme, ridehjelme og motorsportshjelme.