Haven i november

Haven i november

I november kan det være snevejr i dele af landet, og dage og nætter bliver koldere. Derfor er november en stille måned i haven, da der ikke er så meget at gøre.

Drivhus

Hvis du har et drivhus eller en glasinddækket udestue hjemme, kan du også skabe et overvintringssted til dine middelhavsplanter også i kolde november ved hjælp af bobleplast. Bobleplasten isolerer samtidig med, at den lader lys trænge igennem til planterne. Di kan for eksempel isolere dit oliventræ, citrusplanter, timian eller rosmarin.

Når temperaturen når under nul, skal du også supplere med en varmeblæser, så planterne ikke fryser. Glem ikke at ventilere det lille rum af bobleplast, som du har bygget op omkring planten, ellers dannes der kondens, som kan resultere i, at planterne mugner.

Græsplænen

Hvis der er faldet nye blade på græsplænen, skal du rive dem væk, ellers risikerer de at kvæle græsset, når sneen kommer. Riv bladene ind under buskene eller ud i blomsterbedene. Der formulder de og gør jorden mere næringsrig, hvilket planterne sætter pris på.

84840

Allt vores haveredskaber

Relaterede artikler

Haven i december

Haven i december

Sne-, hjorte- og fuglefoder. Læs mere om vores tips til december her.

Haven i januar

Haven i januar

Sne, våde dage og dyr med behov for mad. Læs mere om vores tips til januar her.

Haven i februar

Haven i februar

Snerydning og dyrkning. Læs mere om vores tips til februar her.