Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

El påhængsmotor

Elektriske påhængsmotorer til småbåde er blevet meget populære i løbet af de seneste år -  den øgede driftsikkerhed og mange fordele gør dem overlegent attraktive til småbådssejlads i forhold til benzin- eller dieseldrevne påhængsmotorer. Biltema har prisfornuftige elektriske udenbordmotorer i god kvalitet i flere størrelser til brug i småbåde og joller.
Vores elektriske udenbordsmotorer har lave driftsomkostninger med lang tids drift mellem opladninger. De er nemme at montere med en behagelig rorpind og let styring og fartkontrol. Se de enkelte udenbordsmotorer for specifikationer.

Fordele med elektrisk udenbordsmotor

En elektrisk udenbordsmotor er et oplagt valg til gummibåde, jagtpramme og andre småbåde. Det er særlig velegnet til aktiviteter som fisketure, hvor den giver gode muligheder for at komme tæt på fiskene uden at skræmme dem væk med motorstøj. Det gør den særlig velegnet til trolling. Med en elektrisk påhængsmotor til jagtprammen bliver det også nemmere at snige sig lydløst ind på jagten og bevæge sig ubemærket rundt.
Ved sejlads i fjorde, tæt på land og i søer og åer, slipper man også for at genere dyreliv og andre brugere af områderne med motorstøj og lugt.

De elektriske motorer er langt mere miljøvenlige og udleder ikke CO2 i brug - har du mulighed for at lade batteriet miljøvenligt op, bliver sejlturen næsten CO2-neutral. Derudover slipper du selv for lugt og støj og kan nyde sejlturen med ren samvittighed.
En elektrisk udenbordsmotor har også langt mindre vedligehold end traditionelle påhængsmotorere og skal ikke vinterklargøres i nævneværdig grad - dog bør batteriet opbevares frostfrit. De er også lettere og kan typisk monteres både i stævn og agter med 180° svingrum, hvilket letter styringen af båden.
Moderne elektriske udenbordsmotorer er driftsikre og har en effektiv fremdrift med en lavere motorvægt og kan derfor bruges til de fleste småbåde. Endelig er elektriske motorer ofte lavere i investeringspris end en benzin- eller dieseldrevne påhængsmotor.

Vælg den rigtige størrelse påhængsmotor til din båd

Det er vigtigt at vælge korrekt motorstørrelse i forhold til din båds størrelse, brugsområde og dit behov. Husk at medregne hvor mange mennesker og evt. fangst du sejler med. Sejler du i saltvand, skal udenbordsmotoren være saltvandsbestandig og have kraft nok til at du kan komme i havn hvis vejrforholdene ændrer sig. En for lavt dimensioneret motor kan gøre det svært at manøvrere i bølger eller vind, mens en for stor motor øger risikoen for ulykker pga høj fart - vær også opmærksom på forsikringen normalt kun dækker med korrekt dimensioneret udenbordsmotor, samt at både kun er godkendte til brug med motorer op til en vis størrelse. Motorstørrelsen kan findes på bådens typegodkendelsesskilt, mens nyere både (fra efter 1998) også skal have et CE-godkendelsesskilt. Bådproducenten bør i alle tilfælde kunne oplyse godkendt motorstørrelse.

Reservedele

Biltema har også reservedele og ekstraudstyr til din elektriske udenbordsmotor. Du finder propellersæt, monterings- og højdebeslag samt plade, afbryder og kulbørster til din motor. Husk også en evt. transportvogn til motoren, hvis der ikke er vej direkte til bådens oplagringsplads og motoren skal transporteres for opbevaring. Elektriske udenbordsmotorer bør opbevares inden døre og tilhørende batterier bør opbevares frostfrit.