Vi bytter julegaver helt frem til 31. januar 2024. Glædelig jul!

Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Bådshager

Bådshagen er sejlerens forlængede arm, der redder mange situationer. Den er en lille, men essentiel del af bådens udstyr, og er både blevet fundet i vikingegrave og optræder i litteraturen. Basalt set er bådshagen et solidt skaft med en krog og en spids i den ene ende og en gummikugle eller knop i den anden ende. Bådshagen bruges til at samle liner op og gribe fast i fortøjninger med krogen, samt til at støde fra med gummiknoppen, når fartøjet kommer for tæt på andre både eller kajen. Bådshagen bliver også ofte brugt til at fiske alle de andre ting op, der er havnet i vandet. De fleste sejlere og bådentusiaster har oplevet at de mest mærkelige sager ryger udenbords - men med en bådshage kan du ofte nå at hente de flydende sager op igen før det er for sent.

Sjovt nok er bådshagen også et af de redskaber, der oftest bliver tabt, så det kan gerne betale sig at købe én, der kan flyde. Hvordan man så får bådshagen op, når man har tabt den overbord, er et andet spørgsmål.