Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Bådshager

Bådshagen er sejlerens forlængede arm, der redder mange situationer. Den er en lille, men essentiel del af bådens udstyr, og er både blevet fundet i vikingegrave og optræder i litteraturen. Basalt set er bådshagen et solidt skaft med en krog og en spids i den ene ende og en gummikugle eller knop i den anden ende. Bådshagen bruges til at samle liner op og gribe fast i fortøjninger med krogen, samt til at støde fra med gummiknoppen, når fartøjet kommer for tæt på andre både eller kajen. Bådshagen bliver også ofte brugt til at fiske alle de andre ting op, der er havnet i vandet. De fleste sejlere og bådentusiaster har oplevet at de mest mærkelige sager ryger udenbords - men med en bådshage kan du ofte nå at hente de flydende sager op igen før det er for sent.

Sjovt nok er bådshagen også et af de redskaber, der oftest bliver tabt, så det kan gerne betale sig at købe én, der kan flyde. Hvordan man så får bådshagen op, når man har tabt den overbord, er et andet spørgsmål.

Biltemas bådshager

Biltema har flere typer bådshager i solid kvalitet til en fornuftig pris. Find en bådshage, der passer til dig og din båd herunder. De fleste af Biltemas bådshager er i aluminium, så de er lette at anvende og ikke ruster. Du finder bådshager med teleskopstang, så du også kan nå ned fra en høje stævn. Med teleskopstangen skruer du blot bådshagen ud til den nødvendige brugslængde med et snuptag og tilbage igen, til opgaver, hvor du ikke ønsker at stå og fægte med en lang og uhåndterlig stang. Til opbevaring kan bådshagen skrues ind til mindste størrelse, så den kun optager ganske lidt plads.

Til de meget pladsbevidste findes der også modeller, der er kombineret bådshage og dækskrubbe.

Du kan også finde mere luksuriøse modeller i træ med ergonomisk vægtfordeling. Så matcher bådshagen et velholdt fartøj, og du kan fortøje med anstand og stil.

Bådshagen ombord

Der bør altid være en bådshage ombord på din båd. Bådshagen bruges tit og til mange særprægede opgaver - nogle af dem kan være tunge, så det er vigtigt at købe en bådshage i ordentlig kvalitet, hvor krogen holder, delene ikke kan glide og stangen ikke bøjer.

Gummiknoppen, der bruges til at skubbe fra med, skal kunne bære af uden at ridse andre fartøjer. Vær altid forsigtigt og opmærksom når du bruger bådshagen til at bære fra mod andre både. Benyt aldrig krogen til at bære fra, da den kan ridse, og nemt smutter mod glatte overflader. Det øger både risikoen for sammenstød, samt for at mandskab kan falde overbord, idet de skubber fra.

Bådshagen bør have en fast, lettilgængelig plads ombord, så den altid er nem at finde frem i en fart. Montér en holder, så bådshagen er sikret i al slags vejr, og gør det til en vane altid at placere bådshagen i holderen. Det er ufordelagtigt at opbevare bådshagen på dækket, hvor man nemt kan snuble over den, og den hurtigt kan trille over bord.