De bedste vinteraktiviteter udendørs!

De bedste vinteraktiviteter udendørs!

Vinterferien venter lige om hjørnet og fedtetirsdag nærmer sig med hastige skridt. Begge er traditionelle og passende tidspunkter på året, hvor hele familien kan tilbringe tid sammen - tag ud og tag på slæde sammen eller find på andre sjove vinteraktiviteter, der giver alles smil på læben.

Udover at kælke ned ad bakke kan andre dejlige vinteraktiviteter også bringe farven frem på kinderne, såsom at bygge en snemand eller et sneslot, eller spille en omgang ishockey på gadekæret. Og nogle gange kan bare en familie-picnic midt i den smukke vinternatur være nok.

Masser af udstyr til kælkning

Udbuddet af udstyr til kælkning og lignende sportsgrene er vokset meget de seneste år. Traditionelt udstyr er bl.a. numsekælke, kælke og bobslæder. Nu om dage kan man også få kælke med bremser, som kan give en vis sikkerhed ved at gøre det muligt at styre farten ned ad bakken. Nyere typer af udstyr til kælketure omfatter forskellige glidemåtter, slædemadrasser og såkaldte snow tubes.
Madrasser og lignende udstyr er lette at trække op til toppen af bakken til endnu en tur nedad, men det er vigtigt at huske på, at de er uegnede til børn under 3 år. De runde, oppustelige snow tubes er beregnet til større børn, da de kan få ganske megen fart på. Det kan derfor varmt anbefales at bruge hjelm. De yngste medlemmer af familien kan nyde turen i en babyslæde, som er udstyret med ryglæn, og hvor man kan lægge et fåreskind i for ekstra varme.

Sneskulpturer er vidunderlige at se

Så længe sneen ligger der, skal du benytte lejligheden til at bygge et sneslot eller en iglo, hvor kun fantasien sætter grænser. Vil du bygge et sneslot i den store snebunke eller rulle store snebolde op til slottets mure? En god sneskovl er vigtig, når man bygger sneslotte eller andre sneskulpturer.

En fordel ved sne er, at den kan formes til et uendeligt antal forskellige skulpturer og former, hvilket gør, at man kan være ude og lave snekunst i flere timer. Skab en traditionel snemand og klæd den med en gulerod til næse, hat og tørklæde - en favorit blandt børn!

Prøv spil på grunden eller gården

Store snebunker kan også give inspiration til en række lege, som fx Lord of the Field hvor Herren står øverst i snebunken og skal forhindre de andre i at rejse sig.

Eller vil du gerne udfordre hele banden til en bandykamp hjemme i haven? Del op i to hold og kør!
Bolde rækker langt, for der er så mange forskellige spil at spille – hvor der kun skal én bold til. Mål hvem der kaster hårdest ved hjælp af et praktisk speedometer. Eller sæt flasker eller andre genstande op, som du skal smide ned. 

En madpakke er højdepunktet på en dag udendørs

"Hvornår skal vi have frokost?" er en sætning, som mange nok hører allerede i starten af en biltur, når man tager afsted på en rejse. For mange mennesker er frokosten højdepunktet, både på rejser og ved udendørs vinteraktiviteter, og det er en god idé at tage noget at spise med især på en lang dag med vinteraktiviteter.
Madpakker og kaffe eller varme drikke i en termokande smager fantastisk midt i naturen, mens en dejlig suppe fra en termoflaske giver varmen på en kold frostdag. Mange mener dog, at intet slår en pølse stegt over et bål! I frokostpausen skal du huske at tage nogle ekstra lag tøj på og sidde på en kuldeisolerende måtte, så du kan holde kulden på afstand.

Husk at klæde dig ordentligt på

Det er vigtigt at klæde sig ordentligt på til en dag med vintersport. Midt i aktiviteterne kan man nemt få det varmt, ja endda svede, og så det er vigtigt, at tøjet ånder og kan transportere fugt bort fra huden. Du har sat dig ind i principperne for lagdeling, ikke?

Lag på lag metode

Vi giver dig tips til, hvad du skal huske på, når du klæder dig på efter lag på lag-metoden.

Læs mere

Under varierende vejrforhold er det også vigtigt, især når det gælder børns vinterbeklædning, at det yderste lag som minimum er tilstrækkeligt fugtafvisende og helst er helt vandtæt. Når man løber og leger i dyb sne, forhindrer snelukker ved håndled og ankler på det yderste tøj, at der kan komme sne ind i f.eks. skoene.

Det er tilrådeligt at tilføje en halsedisse til listen over vinterens udendørstøj både for børn og voksne. Det er et alsidigt stykke beklædning året rundt og kan for eksempel bruges som en varmende krave. Desuden kan en halsedisse foldes til et pandebånd eller bruges i koldt vejr som et ekstra varmende lag under en hue eller en skøjte-/skihjelm.

Relaterede artikler

Picnic i kælkebakken

Picnic i kælkebakken

Tilbring en sjov dag på kælkebakken med din madpakke.

Sådan holder du din bil kørende om vinteren

Sådan holder du din bil kørende om vinteren

Få tips til at køre problemfrit igennem vinteren.

Sådan bekæmper du glatføre og rydder din sne i din indkørsel

Sådan bekæmper du glatføre og rydder din sne i din indkørsel

Der er flere metoder til at holde garagens indkørsel og gård fri for is og sne. Vi hjælper dig!