Tre gode råd til at holde bilen kørende hele vinteren

Tre gode råd til at holde bilen kørende hele vinteren

Vinteren lurer lige om hjørnet, og det er nu, du skal gøre bilen vinterklar, så den kan modstå den barske årstid. Få bilekspertens tre bedste råd til at blive godt kørende gennem hele vinteren.

Sne, slud og frost er bare nogle af de ting, der kan give problemer for bilen over vinteren. Derfor er det en god idé at gøre bilen vinterklar allerede nu.

Det bedste, man kan gøre for at komme godt igennem vinteren, er at være ordentligt forberedt på den. I stedet for at vente, til frosten sætter ind, bør man gøre bilen klar til vinterens strabadser her i efteråret, hvor det fugtige vejr allerede er ved at være over os, siger Per Normann, der er bilekspert hos varehuskæden Biltema.

Skift dæk i god tid

Allerede før termometeret går i minus, bør du få skiftet til vinterdæk. Selvom vintrene har været mildere de senere år, er det stadig nødvendigt at bruge vinterdæk, så bilen står ordentligt fast på en sneglat vej. Find de rigtige dæk, der opfylder alle lovkrav og passer til bilen. Hvis du selv vil stå for dækskiftet er en donkraft og en hjulmøtrikspænder nødvendige, når du skal have dækkene af og på. Bilen skal placeres helt plant, hvor du skal skifte dækkene, og så er det ellers bare at tage det dæk for dæk. Et godt trick er at bruge et dækmærkesæt, så du kan holde styr på, hvor sommerdækkene hører til, når det igen bliver deres tur.

Smør godt og kør godt

Frosten kan være hård for bilen både ude og inde, og sprinkler- og kølervæske skal gerne kunne klare minusgraderne uden at fryse til. Frostvæske er derfor en god investering, da det sørger for, at kølervæsken kan klare ned til minus 30 grader, før den fryser til is. Husk at forebygge ved at smøre dørlåsen med låseolie og give dørenes gummilister lidt silikone. Så kan du altid åbne bildøren, når du ønsker det – selv i hård frost. Når du er i gang med smørelsen, er et olieskift også en god idé, da ren og ny motorolie flyder bedre i det kolde vejr. Skift også gerne oliefilteret, når du er i gang.

Sørg for godt udsyn

Vinduesviskerne kommer helt sikkert på overarbejde i vinterhalvåret, så et par friske vil klart være at foretrække. For at passe godt på ruderne i frostvejret, kan du i stedet for at skrabe is af på gammeldags manér bruge en isfjerner spray, som får isen til at smelte lynhurtigt, mens du slipper for at slide på ruderne med en skraber. Har du et stenslag i ruden, er det en god idé at få det repareret, inden frosten gør det værre. En varmeblæser er også en skånsom mulighed for at holde ruderne fri for frost, og hvor du samtidig kan nyde en godt opvarmet bil oveni handlen.

Relaterede artikler

Skift vinduesviskere

Skift vinduesviskere

Find de viskerblade som passer til din bil ved at søge med dit registreringsnummer.

Alt til hjulskiftet

Alt til hjulskiftet

Find alt til hjulskiftet lige her!

4 trin til en skinnende autolak

4 trin til en skinnende autolak

Få gode tips til autolakken her i artiklen.