Høje elpriser holder grillen i gang

Høje elpriser holder grillen i gang

Meget tyder på, at grillsæsonen kommer til at vare længe i år. Danskerne er nemlig begyndt at grille for at spare på den stadigt stigende elregning, og det kan ses på salget af kul og briketter.

Detailkæden Biltema oplever lige nu et rekordstort salg af grillkul og briketter, og det er meget usædvanligt set i lyset af, at kalenderen siger efterår, og vi dermed befinder os uden for den traditionelle grillsæson. Omsætningen på grillkull/briketter er steget mere end 50% de seneste 3 uger. Men selv om sensommeren i år har været særdeles solrig, er det ikke udelukkende vejret, der kan tage æren. Danskerne er nemlig begyndt at grille i stedet for at bruge komfuret og ovnen for at spare på den stadigt stigende elregning, fortæller detailkædens marketingchef, Jens Stig:

Vi har simpelthen spurgt kunderne, fordi vi blev nysgerrige på det store salg. Og svaret kom bag på os. Det viser sig nemlig, at det er af sparehensyn mere end fordi de lige havde lyst til at grille. Hvis det holder stik, fortsætter salget resten af året, siger han.

150 kg grillkul i stedet

Tal fra Energistyrelsen viser, at det i øjeblikket giver god mening at bruge grillen i stedet for ovn og kogeplader. Komfuret er nemlig en af de helt store el-slugere i hjemmet. Et komfur i en gennemsnitlig dansk familie bruger 223 kWh om året. Med de elpriser, vi havde i uge 33 i august 2021, svarer det til cirka 500 kroner om året. Men sammenligner du med samme uge i år, er prisen steget til 1300 kroner – et beløb, du også kan købe cirka 150 kg grillkul for.

Vores kunder giver udtryk for, at de har lettere ved at beregne deres forbrug, når de bruger grill, fordi elpriserne lige nu er så uforudsigelige. De kan jo variere med flere kroner per kWh fra time til time, siger Jens Stig.

Relaterede artikler

Cykler til alle aldre og behov

Cykler til alle aldre og behov

Find din nye cykel lige her.

Lær at skifte hjul selv

Lær at skifte hjul selv

Lær det i 9 enkle trin.