Lav dine egne værktøjsindlæg

Lav dine egne værktøjsindlæg

Som boligejer har du garanteret en del værktøj liggende på værkstedet. Nogle i originalkuffert og nogle liggende løst. Det bliver hurtigt noget rod!

Ofte er det svært at få fat på kufferter eller bokse med indlæg som passer akkurat til dit værktøj. Så er selvgjort velgjort. I denne artikel har vi ladet os inspirere af forummet fra Byggebolig.no for at vise dig hvordan du på en enkel måde kan lave et specialtilpasset indlæg til en boremaskine. Fremgangsmåden kan selvfølgelig bruges til at lave indlæg til mange andre ting også.

Du behøver:

  • En tom kuffert eller boks med låg
  • En eller to pakker med dæmpermateriale til højtalere
  • Spraylim
  • Hobbykniv med et skarpt blad
  • Pap/Karton
  • Markeringspen til textil

Du starter med at bruge spraylimen til at lime så mange dæmpemåtter sammen, som du behøver til at fylde kufferten. Når du påfører limen, sprayer du begge flader som skal limes, venter 5-7 minutter til limen er overfladetør og lægger måtterne sammen under pres. Derefter tager du indvendige mål af kufferten og skærer de limede dæmpemåtter til korrekt størrelse ved hjælp af en kniv med skarpt blad. Det kan være klogt at bruge en skabelon af pap/karton for at være sikker på at målene er helt nøjagtige.

Så lægger du boremaskinen oven på dæmpemåtterne, finder markeringspennen frem og tegner rundt om den.

En markeringspen med spids tip er vigtig for at få en tydelig og nøjagtig streg. Når det er gjort, så tager du kniven frem igen og skærer langs med stregen. Tag dig god tid for at få et så pænt og nøjagtigt resultat som muligt.

Eftersom du har brugt flere dæmpemåtter, er det enkelt at tilpasse hvor dybt indlægget skal være. Det er nemlig hurtigt at fjerne måtterne lag for lag efter hvert som du skærer.

Til vores boremaskine har vi for det meste fjernet to lag måtter, men tre lag ved batteriet. Så ligger boremaskinen jævnt over det hele.

Når du er færdig med dette så har du et perfekt indlæg til boremaskinen eller andet værktøj.

I vores eksempel har vi valgt at skære et spor som ledningen til laderen kan ligge i, men den kan også ligge løst. Det sparer dig for lidt tid. Et sidste tip kan være at lime dæmpemåtter i låget på kufferten. Så vil værktøjet blive presset lidt ned og ligge i ro når kufferten transporteres eller står på højkant.

Held og lykke med at lave dine egne værktøjsindlæg!

 

 

Relaterede artikler

Guide - vælg rigtigt elværktøj

Guide - vælg rigtigt elværktøj

Her guider vi dig til nogle af de elværktøjer som er gode at have derhjemme, og som du finder i vores smarte MultiX-serie 18V.

Orden og styr på drømmegaragen

Orden og styr på drømmegaragen

Med indretnings- og opbevaringsløsninger fra Biltema kan du forvandle din garage til en rigtig drømmegarage.

Solpaneler – Fremtidens energikilde

Solpaneler – Fremtidens energikilde

Flere og flere bruger solpaneler og producerer egen grøn energi, me dhjælp fra solen. Skal du også gøre det?