Sådan vælger du rigtig plæneklipper!

Sådan vælger du rigtig plæneklipper!

Hvem drømmer ikke om den perfekte grønne græsplæne? Og hvem overvejer ikke en eller to gange sit valg af plæneklipper for at ende med det bedste valg?
Der findes mange forskellige typer af plæneklippermodeller at vælge imellem og det kan nogle gange være svært at afgøre hvilken plæneklipper/græsslåmaskine somer bedst for dig. Hvad er f.eks. forskellen på en benzindreven og en batteridrevet plæneklipper? Spiller størrelsen på din græsplæne en rolle?
 
At vælge rigtig plæneklipper er ikke helt nemt, men med en rigtig plæneklipper til din have, får du mere for pengene. Vi hos Biltema har derfor fundet nogle enkle spørgsmål frem som du kan overveje inden du vælger din maskine.
 

Hvor stort et område skal du klippe?

Hvilken plæneklipper som er bedst for netop dig afhænger af dit behov og det område du skal klippe. Præstation og type af plæneklipper er derfor to vigtige ting for dig at overveje. For den med en mindre græsplæne kan en el- eller batteridreven klipper være fin fordi du ikke behøver tænke på at fylde benzin på eller vedligehold af motoren. Batteri er praktisk at arbejde med men har en kortere arbejdstid eftersom batteriet skal lades op. El-plæneklippere behøver ledning hvilket begrænser den noget. For dem med en stor grund kan en kraftfuld benzin plænemaskine være bedre egnet.

 

Hvor kompliceret en grund har du?

Har du en større græsplæne er det en fordel at vælge en plæneklipper som er mere kraftfuld såsom en benzindreven plæneklipper. Den behøver ikke blive ladt op og har længere brugstid, hvilket gør at den kan dække større græsarealer, bakker og høje. Benzin drevne græsslåmaskiner er også tilgængelige med drev/selvkørende, hvilket kan være godt, hvis din græsplæne er større eller mere kuperet.

Fordelen med batteri er både at den er betydeligt mere miljøvenlig end benzin, men også at den er helt lydløs. På den anden side er benzinmotoren bedre egnet, hvis du har store områder med meget ujævne og vanskeligt tilgængelige områder, hvor der kræves en mere kraftfuld græsslåmaskine.

 

Hvor meget vil du arbejde?

Hvilken plæneklipper som er bedst for dig afhænger også af hvor meget tid du har og lyst til at arbejde.

Med en robotplæneklipper slipper du for at gøre arbejdet selv da den klipper græsplænen for dig. En selvkørende robotplæneklipper klipper lidt og ofte, hvilket betyder, at du ikke behøver at rive og gøde så ofte. Din robot vedligeholder græsplænen for dig!

Vælger du en mere traditionel klipper som er batteri- ,el- eller benzindreven kræves der deriomod lidt arbejde.

 

Hvilket prisniveau ligger du på?

De billigste plæneklippere har ofte en smallere klippebredde og mangler drev. Disse plæneklippere findes både som el- eller benzindrevne varianter og passer med fordel til mindre og enkle græsplæner.

Hvis du derimod lægger dig på et middel niveau i pris, er den benzindrevne plæneklipper som er selvkørende, det bedste alternativ. Den passer til den lidt større græsplæne og giver en klippebredde som er noget større end de billigste plæneklippere.

I den dyreste kategori finder du både benzin- og batteridrevne plæneklippere. De dyreste benzinmodeller har en bred klippebredde, med kraftfulde motorer som er selvkørende. Disse findes også med batteristart og passer til større og kuperede græsplæner.

Batteriplæneklipperen er en relativt dyr plæneklipper men er vældigt praktisk. De passer først og fremmest til den mindre græsplæne og så slipper man for både benzin, vedligehold og ledning.

Robotplæneklippere er exklusive og havner i den højeste prisklasse. De passer til den mer enkle grund til den som vil lave mindst muligt med sin græsplæne.

 

Hvad tænker du omkring miljøet?

Vil du have det meste miljøvenlige alternativ bør du satse på plæneklippere med el- eller batteridrift.