Smart opbevaring på lidt plads

Smart opbevaring på lidt plads

Har rodet taget overhånd derhjemme, eller er du træt af at lede efter ting hele tiden? Mange ser på oprydningsarbejdet som terapi, mens andre ser på det som noget som skal udsættes så længe som muligt. Vi har samlet nogle gode tips som gør oprydningen nemmere og sparer tid.

Reducér antallet af genstande

De fleste kæmper med at have nok plads til alle tingene som har hobet sig op igennem årene. Det går hurtigt ud over arealet og kvadratmeterne, man boltrer sig på derhjemme. Før du begynder organiseringen, er det derfor smart at begynde med at reducere antallet af genstande. Smid det ud, der skal smides ud og sortér alt i bunker. Derefter kan du begynde at tænke over, hvor du har ekstra plads og områder som ikke er udnyttet – eller som kan udnyttes bedre med nogle enkle og smarte opbevaringsløsninger.

 

Smart opbevaring

Opbevaringskasser

Det første opbevaringstips er opbevaringskasser med hjul, eller bedrollers som de også hedder. Disse er praktiske, fordi de får plads under sengen og nemt kan trilles ud og tages frem, når du har brug for noget. De fleste får plads til 3-4 kasser. Fordelen er, at du kan gemme ting væk, og at du nemt kan finde dem frem igen, når behovet melder sig. Disse kasser/bokse kan også bruges til at gemme ting i skabe eller til opbevaring oppe på loftet.
Du kan også finde sammenklappelige/foldbare kasser som kan klappes sammen, når de ikke er i brug. Det positive er, at de optager minimalt med plads i de tilfælde, hvor de ikke bruges.


Skiudstyr, vinterjakker og ting man ikke bruger i en periode kan lægges i praktiske opbevaringskasser med QR-kode. Når man opbevarer ting over en længere periode glemmer man ofte, hvor tingene ligger, når man skal bruge dem igen. Det ender som regel med alle bokse/kasser, poser osv., bliver åbnet for at finde det, man mangler.
Med opbevaringskasser med QR-kode slipper du for dette, og du behøver blot at scanne koden på boksene for at se, hvad der ligger i hvilken boks. Dermed har du fuldt overblik. Kombinerer du disse med gode opbevaringskasser får du nem tilgang til de mindre ting du gerne vil opbevare.

 

Vakuumposer

Vakuumposer er et af de bedste tips til pladsopbevaring. Disse sparer meget plads og beskytter tøjet mod vand, lugt, snavs og insekter. Med dobbelt glidelås og dobbelt sikkerhedsventiler får du enkel og tryg lukning, og det er enkelt at suge luften ud med en støvsuger. En endnu bedre version/mulighed af slidstærkt kanvas på indersiden er proffversionen af vakuumposen.

950x580_oppbevaring.jpg

Sko er også kendt for at optage meget plads i gangen. Heldigvis kan du købe et skostativ, som gør det muligt at stable skoene oven på hinanden og dermed giver bedre udnyttelse af pladsen. Kombinerer du dette med en skobakke, får du også kontrol over våde sko. Et tip til soveværelset er et tøjstativ med otte hylder. Denne kan bruges i både i garderoben og i gangen. Så får du samme funktion som et skab dog uden at bruge ligeså meget plads som et skab kræver.

Et sidste smart og enkelt tip til at spare endnu mere plads er at skifte tøjbøjlerne ud. Fløjl gør, at tøjet ikke glider af bøjlerne. Hylder og kroge hjælper dig til at få ting væk fra gulvet.

Hav en god oprydning!