Biltema Foundation støtter kræftforskning

Biltema Foundation støtter kræftforskning

Biltema Foundation fortsætter sit engagement i kampen mod kræft ved at støtte udviklingen af den nyeste teknologi inden for kræftbehandling.

Vi fortsætter vores støtte til udviklingen af FLASH-terapi, en teknik, der gør det muligt at behandle kræftformer, der ellers kræver kirurgi. FLASH-terapi bruger høje doser af stråling til at eliminere tumorer uden at efterlade nogen spor. Ingen kemoterapi er nødvendig, hvilket gør det til en mere skånsom behandlingsmetode for patienterne.

Forskningen foregår på Lausanne Universitetshospital sammen med CERN, verdens største partikelfysiklaboratorium, beliggende i Genève, som udvikler teknologien. Biltema Foundation er hovedfinansier af forskningen omkring FLASH-terapi i Lausanne. Siden starten af 2016 har Biltema Foundation doneret 425 millioner SEK. Projektet ledes både operationelt og videnskabeligt i samarbejde med ISREC Fonden.

"Biltema Foundation er stolt over at støtte forskningen omkring FLASH-terapi, som vi tror vil have en stor og positiv indvirkning på patienterne. Vi er fast besluttet på at finde løsninger for at forbedre livet for dem, der rammes af kræft", siger Adelina Voci, talsperson for Biltema Foundation.

Lige nu bygges en maskine, der vil revolutionere måden, vi ser kræftbehandling på. Projektet har en tidsplan fra september 2021 til 2025, inklusiv kliniske tests og behandling af patienter, teknisk design, opførelse af infrastruktur, samarbejde med industripartner, konstruktion og montering af prototypen samt godkendelse af de schweiziske sundhedsmyndigheder.

Biltema Foundation har tidligere støttet udviklingen af ny behandlingsteknologi til hudkræft og ser nu frem til at fortsætte kampen mod kræft ved at støtte FLASH-terapi.

Læs mere om FLASH-terapi: https://www.lausanneuniversityhospital.com/tackling-cancer-treatment-resistance-with-flash

 

Detaljeret tidsplan:

  • Start af kliniske tests og behandling af første patienter: september 2021
  • Teknisk design: januar 2023
  • Opførelse af infrastruktur: februar 2023 til februar 2024
  • Design med industripartner: marts 2023
  • Konstruktion og montering af prototypen: 2024-2025
  • Test og godkendelse af de schweiziske sundhedsmyndigheder: 2025