Børne- og juniorcykler

Børne- og juniorcykler

Hvad enten det handler om at lære at cykle eller hurtigt at komme til og fra skole og fritidsaktiviteter er det vigtigt at have en cykel du kan stole på. Hos Biltema har vi derfor et bredt sortiment af cykler i alle størrelser til mindre og større børn.

Til alle de mindste børn kan du vælge imellem:

  • Balancecykler/løbecykler
  • Trehjulede cykler
  • Cykler med støttehjul

Hvis barnet er ældre er det godt at overveje følgende når du skal finde rigtig juniorcykel:

  • Anvendelsesområde
  • Hjulstørrelse
  • Bremser
  • Gear

Anvendelsesområde og størrelse

Vi har forskellige cykelmodeller  som passer til forskellige anvendelsesområder. Uanset om cyklen skal anvendes til og fra skole eller i skovterræn findes her modeller som passer. Vælg imellem forskellige farver, størrelser og tilbehør som cykelkurve eller bagagebærere og find dit barns perfekte cykel hos os.

Benyt størrelsestabellen for at se hvilken størrelse hjul som passer til dit barn. Når det gælder lidt mindre børn er det vigtigt ikke at gå op i størrelse for tidligt - en tommelfingerregel er at barnet skal nå ned til jorden med begge fødder når han/hun sidder på sadlen.

Størrelsestabel

Bremser

De fleste af vores børne- og juniorcykler er udstyrede med både fodbremse og håndbremse. En fodbremse indebærer at cyklen at cyklen bremser når du træder bagud. Alle cykler har en såkaldt V-bremse foran, 

hvor et håndtag på styret får bremseklodser til at klemme fast på forhjulets fælge og bremser cyklen.

En fodbremse betyder, at barnet ikke har brug for så meget koordinationsevne. Dog kan en fodbremse gøre det vanskeligt for et barn at lære at cykle, da børn ofte træder både forud og bagud i indlæringsprocessen. Fodbremsning kan også være en hindring, hvis barnet kan lide at cykle i terræn eller på ujævne veje, da der er en risiko ved at benytte fodbremsen ved huller.

Cykler som ikke har fodbremse har istedet to håndbremser - en til baghjulet og en til baghjulet. Hvis du tramper bagud på en sådan cykel kører pedalerne bagud frit uden at noget andet sker. En sådan cykel kræver lidt mere koordinationsevne. Det er vigtigt at barnet kan nå bremsehåndtaget ordentligt.

Gear

En cykel med fodbremse har eventuelle gear indbyggede i bagnavet, såkaldte indvendige gear. Fordelen ved indvendige gear er at de er beskyttede mod ydre påvirkninger og knapt behøver vedligehold.

En cykel med kun håndbremser har såkaldte udvendige gear. Fordelen med  sanne gear er at de ofte besidder flere gear og en cykel med lavere vægt. Udvendige gear kræver dog mere vedligehold og er mere såbare overfor ydre påvirkninger.

Husk cykelhjelmen!

Husk cykelhjelmen!

At cykle er en udemærket form for motion men det er vigtigt med det rigtige udstyr.

Læs mere
Finansier din nye cykel

Finansier din nye cykel

Find ud af hvilke muligheder du har for finansiering af din cykel hos Biltema.

Læs mere
Yosemite by Biltema

Yosemite by Biltema

Udforsk vores cykler.

SE UDVALG