Hvordan opstår julestemningen?

Hvordan opstår julestemningen?

Det er allerede mørkt udenfor, når du kører hjem fra arbejde, men tanken om, at du om aftenen kan koble af og nyde en nybagt sprød julesmåkage og en dampende varm kop gløgg, får dig i godt humør. Samtidig kan du fokusere på for eksempel flammerne i brændeovnen eller noget andet, du godt kan lide. Når dagene er mørkest, er det vigtigere end nogensinde at tage sig tid til at sysle derhjemme og nyde de små øjeblikke. Det er kun jul én gang om året, og derfor gælder det om at få mest muligt ud af den. For andre er julen mere en sindstilstand, en tilstand af ro, hvor man tænker på dem, man holder af og elsker, sysler og hygger derhjemme eller i sommerhuset.

Den forestående højtid er en god anledning til at begynde i god tid med at pynte op derhjemme og skabe den rette stemning. Du kan lave unikke juledekorationer selv, bruge uanede mængder af tid på at planlægge julebelysningen, og i nogle hjem stiller man juletræet op og pynter det allerede i november. Andre forbereder sig på julen ved at slappe af uden hverken at pynte op eller bage. Det er det, der er godt ved julen – du kan fejre den, præcis som du har lyst. Uanset hvilken type forberedelser du går ind for, kan Biltemas idéer og produkter hjælpe dig med at få en vellykket jul på en sikker og fornuftig måde.

Juleklip og hjemmelavet pynt

Der er intet, der skaber julestemning, som når man modtager et hjemmelavet julekort fra en ven eller et familiemedlem. Når et kort fremstillet af en nær og kær person dumper ned i postkassen, bringer det et smil frem på modtagerens læber og varmer om hjertet.

En krans på døren vækker julestemning både hos dig selv og hos dine naboer. Ved at lave kransen selv kan du nemt få afløb for din kreativitet, for du kan bruge stort set alt til at pynte kransen.

Med hjemmelavet pynt får du et unikt og personligt juletræ. Klip snefnug af papir, lav nisser af pap, og bag peberkager, pynt dem med glasur, og hæng dem på juletræet. Det gode ved peberkagepynt er, at du kan smovse i den, når du plyndrer træet.

Juleklip kan, når det er bedst, være meget tilfredsstillende, fordi det fremmer indsigt, fremgang og skaberkraft, og det behøver absolut ikke at være svært eller dyrt. Tænk, hvis du denne jul kunne hænge en hjemmelavet dekorationsgren med lys i vinduet eller på væggen!

65716

Hæng belysningen op, og udsmyk hjemmet

Det er kulsort udenfor, men heldigvis spreder den belysning, du har sammensat, en varm stemning i hjemmet. Julen er en god anledning til at lyse årets mørkeste periode op med hjemmelavede dekorationer. I mange hjem begynder fejringen af julen med, at man hænger juleinspirerede lyskæder op, f.eks. i haven og i vinduerne eller på altanen. Du kan også udsmykke hjemmet indvendigt med lyskæder. Denne jul har Biltema igen suppleret sortimentet med et antal forskellige lyskæder til overkommelige priser, som kan kombineres, så du får et ægte lyskunstværk. Mange af dem egner sig til både indendørs og udendørs brug. Vores sortiment af julestjerner med lys i er også blevet udvidet. Ville det ikke være dejligt med en lysende stjerne i glitrende guld eller sølv i vinduet i stedet for den traditionelle røde eller hvide?

65715

Find din julebelysning

Ingen jul uden nisser! Er du fan af traditionelle julenisser, eller vil du hellere have nogle lidt mere moderne nisser i dit hjem denne jul? I vores dekorationssortiment finder du med garanti de nisser, der trives bedst hjemme hos dig.

Se julemænd

Bag til jul og frys ned

Julen er ikke blot tid til juleklip og lys, men også til forskellige smage og dufte. Du kan starte med julebagningen i god tid, fordi du kan fryse bagværket ned og nemt tø det op senere, når det er tid til at dække op til julekaffe. I Biltemas afdeling til hjemmet finder du ud over bageredskaber forskellige fryseegnede poser og bokse. Peberkager holder sig friske og sprøde op til et par måneder i en opbevaringsboks af metal eller glas – hvis de ikke bliver spist, lige når de er kommet ud af ovnen!

65713

Se vores sortiment af køkkenredskaber

En fredfyldt jul i sommerhuset

Fred og ro, natur, skumringshygge og fredfyldte juleforberedelser. I sommerhuset kan du skabe en helt særlig julestemning. Lys og belysning er særlig vigtige i mørket fra den omgivende natur. Du skaber lys, glitter og et varmt skær ved at hænge lyskreationer op i vinduerne, tænde op i brændeovnen eller pejsen og tænde lys og havefakler udendørs. Arranger havefaklerne i stemningsfulde rækker eller mønstre i sommerhushaven. De er hyggelige at kigge på, mens du luner dig under et varmt tæppe.
Ligesom derhjemme skabes den rette julestemning i sommerhuset ved at bage og lave juleklip. En hjemmelavet uro ser flot ud, når den hænges op i loftet i sommerhusets stue. På træernes grene kan du hænge foderautomater til fuglene og følge med i deres leg.

Tænd lys, og nyd livet

Julen kommer hvert år, uanset om du laver dekorationer, hænger lyskæder op og bager julebag. Det kan være nok at tænde levende lys, tilbringe tid sammen med dine nære og kære og nippe til dampende varm gløgg, pakket ind i et tæppe, mens julesangene strømmer ud af højttalerne. Det er tanken, der tæller – også i julen!

65714

Relaterede artikler

5 tips til et vellykket honningkagehus

5 tips til et vellykket honningkagehus

Byg dine drømmes honningkagehus med os. Det e rikke så svært. Vi guider dig.

Biltema redder julen

Biltema redder julen

Ved du ikke hvad du skal give i julegave? Intet problem, vi har julegaver som hele familien sætter pris på! Tjek vores sortiment.

Køb et kunstigt juletræ!

Køb et kunstigt juletræ!

Der findes mange fordele ved et kunstigt juletræ - vi gør valget nemt for dig!