Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Sikker fortøjning - et trygt bådeliv!

Købsguide fortøjning – fortøj din båd med de rigtige produkter

Ved hjælp af fortøjningsliner kan du fortøje din båd ved en både/anløbsbro eller en bøje. Det er vigtigt, at du gør dette, når du ikke anvender båden, ellers risikerer båden at sejle ud til søs helt alene, eller gør skade på omkringliggende både. Derfor har du brug for fortøjningsprodukter som du kan stole på. Her fortæller vi dig hvad du skal overveje før du foretager dit køb.

Kvaliteten er vigtig når du køber produkter til fortøjning

Din båd skal have beslag som gør det muligt at fortøje den på en sikker måde. Nogle eksempler på sådanne beslag er:

  • Halkip
  • Pullert
  • Klampe
  • Bådringe
  • Ringbolte
  • Løkkebolte


Det er i disse fastgørelser/fittings, at du fastgør dine fortøjningsliner (Tovværk). I Biltemas varehuse finder du også flere andre produkter inden for fortøjning. Nogle eksempler på disse er; hammere, kovs, fortøjningsfjedre, bådringe og bøjer.

Ved hjælp af sådanne produkter og hjælpemidler kan du gøre det lettere at fortøje din båd. Derudover bliver fortøjningen mere sikker og stærkere, når du fortøjer med kvalitets-produkter. Det er vigtigt, at du kan stole på at produkterne holder din båd på plads på en sikker og god måde.

Udover at gøre fortøjningen af din båd sikrere, kan du også købe fendere. De beskytter din båd og andres både mod skader og ridser, der kan opstå under fortøjning.

Husk dette, når du køber fortøjningsprodukter

Du kan vælge at fortøje din båd på flere forskellige måder. Der er også en lang række tilbehør, der kan bruges til fortøjning. Derfor skal du foretage dit valg af produkter baseret på, hvordan forholdene ser ud, hvor du normalt fortøjer din båd eller hvis du skal sejle langt have generelt udstyr som virker i de fleste havne i verden, som du har liggende fast ombord.

At kunne lægge til kaj, fortøjre en båd og binde et knob er vigtige egenskaber for en skipper. Lær at binde pælestik, binde et dobbelt halvstik og flagstik, så kommer du langt. Disse knob er sikre og desuden lette at binde op, selv efter hård belastning.

Havvejret er også vigtigt at tage i betragtning. Stormvejr og de steder man sejler hen kan også have indvirkning på de produkter man vælger. Der kan være brug for stærkere fortøjningsprodukter.