Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Pumper til båden

De fleste bådejere kender til problemet med vand i båden. Det er nemlig næsten umuligt at undgå at få vand ind i båden på et tidspunkt og derfor er det også en nødvendighed at have en pumpe med ombord. Her på siden finder du Biltemas udvalg af pumper til båden - vi har flere forskellige modeller med forskellige anvendelsesmuligheder, herunder bl.a. sænkbare dykpumper med eller uden niveau flyder/vagt, pantrypumper og trykvandspumper.

Hvilken pumpe skal du vælge?

Vi har delt denne side ind i fire kategorier, så du nemt kan navigere mellem de forskellige typer af pumper. Det kan være svært at vælge den rigtige pumpe, og derfor kan du nedenfor læse mere om pumpetyperne i vores sortiment samt deres anvendelsesmuligheder.

 

Lænsepumper

Lænsepumper, også kaldet dykpumper, er et rigtig godt redskab til at fjerne vand fra båden. Vi forhandler både elektriske og manuelle pumper. Hvis du ikke har strøm ombord på båden kan du vælge en manuel lænsepumpe - denne vil oftest egne sig rigtig godt til små både som f.eks. joller. Har du derimod en større båd og mulighed for elektricitet, kan det klart anbefales, at du vælger en elektrisk pumpe, så du ikke selv skal sørge for at pumpe vandet ud. Det kan dog stadigvæk anbefales, at du har en manuel lænsepumpe med dig ombord i tilfælde af, at strømmen skulle gå.

Vi har forskellige typer af elektriske lænsepumper i forskellige prisklasser. Vores mest avancerede lænsepumpe har indbygget niveauvagt, som automatisk starter pumpen ved 40 mm vandniveau og stopper igen ved 15 mm. Pumpen bruger kun strøm, når den er aktiv - det vil sige, at den ikke bruger strøm i hviletilstand. Andre modeller har ikke indbygget niveauvagt, og du skal derfor selv holde øje med væskestanden.

Niveauvagter

Det kan være yderst praktisk at investere i en niveauvagt eller en pumpe med indbygget niveauvagt. En niveauvagt holder nemlig øje med væskestanden i båden, og ved høj eller lav væskestand sender den alarm, så lænsepumpen startes automatisk. Biltemas niveauvagter er automatiske og aktiveres ved ca. 60 mm vandstand og deaktiveres ved ca. 30 mm vandstand. Når niveauvagten er sluttet til lænsepumpen, starter/stopper pumpen automatisk i takt med, at lænsevandet i kølsvinet hhv. stiger og falder.

Pantrypumper og trykvandspumper

Under kategorien pantrypumper finder du vores udvalg af pantrypumper og trykvandpumper. Alt efter hvilken pantrypumpe, du vælger, er der forskellige monteringsmetoder. Nogle pantrypumper kan skrues i bunden, på bagsiden eller på forsiden, mens andre kan  monteres under vandtankens laveste niveau eller nedsænkes i tanken. Vores trykvandspumper egner sig til tryksystemer med ferskvand i båd, campingvogn, autocamper, skurvogne og hytter.

Membranpumpe eller tandhjulspumpe?

I vores sortiment finder du både membranpumper og tandhjulspumper. En membranpumpe er en yderst simpel og fleksibel pumpe, hvorfor de også er i stand til at håndtere store mængder samt forskellige typer væsker. Membranpumpen forskyder væsken, så der skabes et midlertidigt kammer, hvor væsken først trækkes og senere skubbes. Dette gør det muligt at pumpe store mængder væske og nogle af Biltemas membranpumper har en sugehøjde på op til 1,8 m.

En tandhjulspumpe har to roterende tandhjul, som transporterer væsken, så den indfanges i et rum mellem tænderne. Når tandhjulene drejer rundt, presses væsken ud gennem afløbet af pumpen. Tænderne sørger for, at væsken ikke løber tilbage til indløbet. Tandhjulspumperne har integreret kontraventil og elektronisk tryksensor, så du ikke risikerer, at den pumper mod en lukket rørledning. Både membranpumperne og tandhjulspumperne er selvansugende.

Vandpumper

Under kategorien vandpumper finder du bl.a. impellerpumper, som er selvansugende pumper med excentrisk pumpehus og en impeller af nitrilgummi. En impellerpumpe transporterer væsken vha. rotoren fra sugesiden til tryksiden.

Vi har også en selvansugende el-pumpe, som er velegnet til pumpning af vand, som lænsepumpe til både eller til pumpning af diesel mellem to tanke.

Derudover finder også vores udvalg af In-Line-pumper og In-Line-filter. En In-Line pumpe kan installeres i ledningssystemet og fungerer rigtig godt, hvis du ønsker at spare plads. Derudover er de konstrueret således, at de er nemme at installere. I en In-Line pumpe sidder på linje i tilstuningen og dermed sikres det, at retningen ikke skifter.