Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Fælgrens

Din bil er altid lidt lækrere at køre rundt i, når du ved den ser flot og velholdt ud. Mange glemmer at vaske fælge og dæk, selvom det ikke ser godt ud med vejrbidte og slidte dæk eller fælge til en nypoleret bil. Fælgrens hører med til en grundig rengøring, hvor du kommer helt i dybden for at tage alt snavset.
Biltema har en lang række plejeprodukter til din bil, der hjælper dig med at få shinet bilen op. Her får du BIO-fælgrens, til dig, der tænker på miljøet. Vi har også fælgrens i Premium-serien til højglanspolerede fælge.
De rigtige produkter sørger for at din bil bliver ren, uden at lak, finish og karosseridele tager skade. Biltemas rengøringsmidler til bilen er effektive og prisfornuftige og får bilvasken til at gå som en leg. Vi har produkter både til almindelig vask, grundrens samt plejeprodukter til polering og voksning, der giver den sidste flotte finish, beskytter din bil og gør den nemmere at vaske næste gang. Du bør som minimum rense og polere dine fælge, når du skifter dæk mellem sommer- og vintersæsonen. Så er fælgene også bedre beskyttet mod rust.

Bio fælgrens

Fælge og dæk er meget udsat for vejsnavs, salt og bremsestøv og kan med tiden komme til at se triste og kedelige ud. Det kan især være besværligt at få det fastgroede bremsestøv af. Har dine fælge et mat, gulligt eller brunligt skær, der ikke forsvinder ved almindelig rengøring, er det bremsestøv, og det kan være næsten umuligt at få af med knofedt og almindelige rengøringsmidler. Her skal skrappere sager til for at løsne snavset. Heldigvis behøver det ikke at gå ud over miljøet. Hos Biltema får du også flere typer BIO-fælgrens, der er biologisk let nedbrydelig fælgrens. De løsner effektivt fastgroet snavs og bremsestøv. Vores BIO-fælgrens er velegnet til lakerede aluminiumsfælge og stålfælge. Du finder også BIO-dækglans til at genskabe farve og glans på dækkene, når rengøringen er overstået.

 

Syreholdig fælgrens

Fælgrens med syre stripper dine fælge for vejsnavs, tjære og støv. Er det længe siden, bilen er blevet vasket grundigt, eller medfører din bilkørsel meget snavs på bilen, kan det være nødvendigt at benytte en syreholdig fælgrens for at få al snavs og fastgroet skidt af fælgene.
Den syreholdige fælgrens fjerner dog også evt. voks og beskyttelse, der er påført fælgene fra fabrikken eller som du har efterpoleret med. Derfor er det vigtigt at beskytte og vokse fælgene efter en grundrensning. Det beskytter dem mod tæring og rust og giver bedre modstandsdygtighed over for snavs, så det er nemmere at vaske fælgene rene senere hen.

 

Hvilken type fælgrens skal jeg benytte?

Vælg fælgrens efter din fælgtype, samt hvor fastgroet snavset er.
Syreholdig fælgrens tager selv det værste snavs, men syreholdig fælgrens bør kun benyttes på lakerede aluminiumfælge og stålfælge - og bør ikke anvendes på højglanspolerede fælge, da det fjerner poleringen. BIO-fælgrens bør heller ikke benyttes på højglanspolerede fælge.
I stedet kan du benytte serien Premium på højglanspolerede fælge og andre sartere fælgtyper. Hvis du er i tvivl, om du kan anvende fælgrensen på dine fælge, kan du spørge i dit lokale varehus, eller teste rensen på et ikke-synligt sted. Du bør ikke bruge syreholdig fælgrens til daglig/almindelig bilvask. Undgå at bruge børster eller svampe, der kan ridse fælgen eller skade lak og maling.

 

Sådan renser du dine fælge med fælgrens

 1. Afmontér fælge, så du kan rense både for- og bagside.
 2. Skyl fælgene af og rens løstsiddende snavs væk.
 3. Påfør fælgrens og lad sidde i 1-3 minutter - fælgrensen må ikke tørre ind.
 4. Skyl fælgrensen af og vask fælgene med en fælgbørste i alle kroge.
 5. Skyl fælge igen.
 6. Lad fælgene tørre og behandl dem med fælgforsegler og polér efter med fælgvoks.
 7. Vask også dækkene af.
 8. Behandl dækkene med dækpolish, der gengiver farve og glans.
 9. Lad både dæk og fælge tørre helt.
 10. Montér derefter dæk og fælge.
 11. Skyl fælge og dæk af for snavs jævnligt for at holde dem pæne. Brug evt. et mildere bilrengøringssmiddel til at tage mere stædigt snavs.

 

Arbejdssikkerhed

Mange typer fælgrens forårsager forbræninger af hud og øjne ved direkte kontakt på grund af højt syreindhold. Læs brugsanvisning og anbefalet beskyttelsesudstyr, før du begynder arbejdet.
Som udgangspunkt bør du benytte beskyttelseshandsker, beskyttelsestøj, øjenbeskyttelse og ansigtsbeskyttelse under brug af fælgrens. Hvis fælgrensen kommer i kontakt med øjne eller hud, skal stedet skylles med vand i flere minutter. Fælgrens skal opbevares udenfor børns rækkevidde, og må kun bruges af voksne.

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.