Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Sprinklervæske

Det er vigtigt, at du altid har klart udsyn fra dine bilruder. Når du er på farten, kan der hurtigt komme snavs på ruden, som kan hæmme dit udsyn, og det er derfor afgørende, at du har fyldt godt med sprinklervæske på. Hvis din bil er løbet tør for sprinklervæske, så kan det være vanskeligt at holde forruden tilstrækkeligt ren, og det kan bringe dig selv og andre i farlige situationer på vejene.

Sprinklervæske kan bruges hele året rundt til at rengøre din bilrude, så du ikke skal bekymre dig om, hvorvidt du har tilstrækkeligt udsyn. Om sommeren kan din sprinklervæske fjerne fedtpletter fra udsmattede insekter, mens den om vinteren kan fjerne snavs fra sne og vejsalt. Du finder alle vores produkter herunder, hvor du også kan få gode tips til, hvordan du holder din forrude ren. Hvis du sidder tilbage med spørgsmål, så er du altid velkommen til at henvende dig til vores kompetente personale i din lokale Biltema.

Sprinklervæske til sommeren og vinteren

Sprinklervæske er kort fortalt rengøringsmiddel til din forrude, som, sammen med dine vinduesvisker, er med til at holde ruden ren og give klart udsyn. Sprinklervæsken består typisk af vand, rensemiddel, dufte samt sprit og salmiak. Sprit og salmiak er tilføjet til helårs sprinklervæsken, så det kan holde til lave temperaturer ned til minus 30 grader. Hos biltema finder du sprinklervæske til sommerperioden, som kan holde til temperaturer ned til minus 2 grader. Denne sprinklervæske giver en frisk duft af æble og er skånsom mod lak, viskerblade og gummilister.

Vi har sprinklervæske, som er færdigblandet og klar til brug. Her kan du tilsætte blandingen med det samme, så din bil er klar til at køre afsted. De færdigblandede helårs sprinklervæsker får du i 3 eller 4 liters dunke, og de er frostsikre ned til minus 18 eller 12 grader. Du finder ligeledes koncentreret sprinklervæske, som du selv skal blande med vand. Fordelen med den denne type sprinklervæske er, at du selv bestemmer, hvor frostsikker den skal være.

Hvis du blander i forholdene 1:1, så får du en sprinklervæske, der kan holde til temperaturer ned til minus 30 grader. Hvis du blander 2:1 eller 3:1, så får du en frostsikkerhed ned på minus 18 og 10 grader. Du kan derfor selv regulere mængden i forhold til årstid, så du kan blande 4 dele vand og 1 del sprinklervæske i sommertiden og få mest muligt ud af din sprinklervæske.

Dobbelt så meget sprinklervæske om vinteren

Der er mange som glemmer eller ikke er bevidste omkring det, men danskerne bruger i gennemsnit dobbelt så meget sprinklervæske om vinteren i forhold til sommeren. Det er derfor vigtigt, at du har en frostsikker sprinklervæske klar til den kolde vinterperiode. Vi anbefaler også, at du bruger en de-icer til at fjerne frost fra ruderne.

I sommertiden er der mange, som bruger almindelig postevand på ruderne, men dette renser ikke fedtpletter fra din rude. Vi anbefaler derimod, at du fylder vand på og blander det med en smule koncentreret sprinklervæske, så du får den rette behandling til din forrude.

Tjek dine vinduesviskere

Når du skal sikre et godt udsyn i din bil og en ren forrude, så er vinduesviskerne mindst lige så vigtige som en god sprinklervæske. Du bør derfor efter en hård vinter kontrollere, at gummiet på dine vinduesviskere ikke er slidt for meget af kulden. Dette kan du tjekke ved at sprinkle på forruden og bruge dine vinduesviskere. Hvis din forrude efterlades med spor, fordi bladene har trukket hen over ruden, så kan det være fordi vinduesviskerne er udtørrede eller defekte.

Dugfjerner og Rain Repellent

Udover vores sprinklervæsker finder du også dugfjerner og vandafvisende behandling. Du kan eksempelvis få Rain Repellent, som forbedrer udsynet under kørsel i dårligt vejr. Det er med til at give din forrude et vand- og smudsafvisende overflade. Derudover er dugfjerneren med at til hindre dannelsen af dug på bilens ruder.

Få hjælp og vejledning fra vores personale

Hvis du er i tvivl omkring, hvorvidt du bør vælge en sommer, helårs, færdigblandet eller koncentreret sprinklervæske, så er du mere end velkommen til at spørge vores personale om hjælp. Vi har mange års erfaring med sprinklervæske og kan derfor give dig rådgivning omkring, hvordan du bedst plejer din bilrude i forhold til årstiden. Så kig endelig ned forbi din lokale Biltema, vi ser frem til at hjælpe dig.

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.