Færdigblandet sprinklervæske

Du bør altid have et frit og klart udsyn, når du kører bil. Det mindsker risikoen for farlige sammenstød og uheld, og det er med til at gøre køreoplevelsen væsentlig bedre. Sprinklervæske er med til at gøre din forrude ren, så du kan koncentrere dig om at køre bil uden nedsættelse af dit udsyn.

Hos Biltema finder du færdigblandet sprinklervæske, så du hurtigt og effektivt kan få fyldt sprinklervæske i din bil. Vi har både færdigblandet sprinklervæske til sommer- og helårsbrug, så du kan holde din bilrude ren uanset vejrforholdene. Du finder vores udvalg af færdigblandet sprinklervæske her på siden, og hvis du har nogle spørgsmål, så er du mere end velkommen til at henvende dig hos vores dygtige personale i din lokale Biltema.

Hvad indeholder færdigblandet sprinklervæske?

Sprinklervæske er kort fortalt rengøringsmiddel til din forrude, som kan fjerne fedt fra udsmattede insekter i sommertiden og snavs fra sne og vejsalt i vinterperioden. Sprinklervæske består hovedsageligt af vand og er tilsat forskellige renseadditiver, dufte, sprit eller salmiak. Eksempelvis er vores sommer sprinklervæske tilsat duftaroma, der giver en æble duft og ethanol (husholdningssprit). En stor fordel ved ethanol i sprinklervæske er dens samspil med vand. Hvis du blander 1 liter ethanol og 1 liter vand sammen, så vil du få et rumfang mindre end 2 liter, mens massen vil være det samme. Det er derfor effektivt i færdigblandede sprinklervæsker, fordi du får den samme effekt i en mindre masse.

Sprinklervæske til sommer- og helårsbrug

Det er vigtigt, at du husker at skifte sprinklervæske mellem de forskellige årstider, da færdigblandede sprinklervæske har forskellige egenskaber afhængigt af vejret. Sprinklervæske til sommertiden er velegnet til at opløse fedt og snavs fra insekter, mens vintersprinklervæske er frostsikret, så den ikke fryser til is i de kolde temperaturer. Hos Biltema har vi en sprinklervæske, der er tilegnet sommertiden og én, der kan bruges til helårsbrug.

Vintersprinklervæske
De fleste bilejere glemmer, at der bruges over dobbelt så meget sprinklervæske i vinterperioden for at holde bilruderne rene. Det kan derfor være en god idé, at være opmærksom på at få fyldt tilstrækkelig væske på din bil. Vi råder også altid folk til at have en ekstra dunk i bilen, hvis du skulle gå hen og løbe tør.

Sommersprinklervæske
Færdigblandet sprinklervæske til sommerbrug er en smule billigere end vintersprinklervæske, fordi det ikke skal være frostsikker. Sprinklervæsken anvendes til at fjerne fedt og snavs fra døde insekter, så din bilrude og udsyn er klart. Nogle bilister vælger at bruge rent vand i sommertiden for at spare, men dette kan give problemer med rengøring af ruden, fordi vand ikke indeholder rensende effekter over for fedt og insekter.

Sådan kan du bevare et godt udsyn

Udover at få fyldt godt med sprinklervæske på din bil er der også andre ting, som du bør være opmærksom på. Dine vinduesviskere er eksempelvis lige så vigtige for dit udsyn som sprinklervæske. Derfor bør du kontrollere, at viskerbladene ikke har været udsat for alvorlig slitage henover vinteren, da det kolde vejr kan være hårdt for gummiet. Du kan teste dine viskerblade ved at sprinkle forruden og bruge din visker. Hvis din visker efterlader spor på bilruden og trækker med en hvinende lyd, så kan det indikere, at dine viskerblade er tørre eller defekte. Dette skal du have tjekket op til serviceeftersyn, så du er sikker på, at du har fuldt udsyn.

Forringet udsyn kan føre til bøde og fratagelse af kørekort

Hvis du ikke har ordentlig udsyn i din bil, så kan politiet udstikke en bøde. Det kan faktisk i værste tilfælde koste dit kørekort, hvis politiet vurderer, at du har et grovt forringet udsyn. Lovgivningen er ret klar på området, hvis mere end halvdelen af din forrude er dækket af is, sne eller andet, så har de ret til at fratage dit kørekort. Du bør derfor altid fylde godt med sprinklervæske på, da din forrude hurtigt kan blive snavset til af sjap og salt om vinteren.

Har du spørgsmål?

Hvis du sidder tilbage med spørgsmål til vores produkter, så er du mere end velkommen til at kigge forbi din lokale Biltema. Her står vores dygtige personale klar til at hjælpe med at besvare dine spørgsmål og give rådgivning, så du er godt klædt på til at træffe en beslutning. Vi ser frem til at hjælpe dig.

6 Søgeresultater